Οι πρωταθλητές του Motorsport δεν ξεχνούν τον Μίκαελ Σουμάχερ

Πάνος Σεϊτανίδης
Οι πρωταθλητές του Motorsport δεν ξεχνούν τον Μίκαελ Σουμάχερ
Το μήνυμα των σπουδαίων οδηγών που συμμετέχουν στο «Race Of Champions» προκάλεσε συγκίνηση.

Το «Race Of Champions» αποτελεί από το 1988 το απόλυτο ραντεβού του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς όπως μαρτυρά το όνομά του, είναι ο… «Αγώνας των Πρωταθλητών».

Κάθε χρόνο, εκπρόσωποι διαφορετικών θεσμών, συμμετέχουν σε ένα ξεχωριστό event με πλούσιο θέαμα, όπου κοντράρονται οδηγώντας παρόμοια οχήματα, σε παράλληλες διαδρομές.

Η απόλυτη ελίτ αγώνων πίστας αλλά και ράλλυ, αγώνων αυτοκινήτου αλλά ενίοτε και εκπρόσωποι των δύο τροχών, συμμετέχουν σε ένα απολαυστικό για το κοινό και διαδικαστικό για εκείνους θεσμό. Όπου, όση διασκέδαση κι αν περιλαμβάνει, καθώς έχει νικητές, ωθεί τους οδηγούς να κινηθούν στο όριο – συνήθως με άγνωστα για εκείνους οχήματα.

Κάθε χρόνο υπάρχουν δύο σκέλη, αυτό των ομαδικών μαχών, όπου οι οδηγοί χωρίζονται σε εθνικές ομάδες (και φέτος επικράτησαν οι Πέτερ και Όλιβερ Σόλμπεργκ για τη Νορβηγία) κι αυτό των ατομικών μαχών που διεξάγεται την Κυριακή 6/2.

Ένας οδηγός με σταθερή παρουσία σε αυτή τη γιορτή του motorsport, ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ. Μάλιστα ήταν εξαιρετικά επιτυχημένος αφού είχε επικρατήσει 6 συνεχόμενες χρονιές σε ομαδικό επίπεδο, ως… Εθνική Γερμανίας με τιμ μέιτ τον Σεμπάστιαν Φέτελ (2007-2012). Εκείνη ήταν και η τελευταία του συμμετοχή αφού ως γνωστόν, από τις 29 Δεκεμβρίου του 2013 δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του, προσπαθώντας να ανακάμψει από το σοβαρό τραυματισμό κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Πλέον στη θέση του αγωνίζεται ο γιος του, Μικ Σουμάχερ και μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους, κράτησαν ένα πανό που προκάλεσε συγκίνηση.

Race of Champions 2022

«Συνέχισε να μάχεσαι Μίκαελ – Μας λείπεις», έλεγε το πανό που κρατούσαν οι αστέρες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανάμεσα στους οποίους είναι και οδηγοί με τους οποίους είχε δώσει σπουδαίες μάχες στο παρελθόν, όπως ο Μίκα Χάκινεν και ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ.

Φωτογραφίες: Twitter/ @RaceOfChampions

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!