Με το νούμερο #81 ο Περιστεράς στο WSSP300 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Με το νούμερο #81 ο Περιστεράς στο WSSP300 (vid)
Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης θα αγωνιστεί με το νούμερο 81 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα συμμετοχών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 του 2022. Το όνομα του Γιάννη Περιστερά φιγουράρει ανάμεσα στους 30 συμμετέχοντες με τον νεαρό Έλληνα αναβάτη να έχει πάρει το νούμερο 81.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 το 2022 θα πάρουν μέρος 30 αναβάτες από 11 χώρες. Στη διάρκεια του θεσμού θα επιτρέπονται δύο έκτακτες συμμετοχές στους 8 διπλούς αγώνες οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Τη μερίδα του λέοντος στις μοτοσικλέτες θα έχει η Kawasaki με 17 Ninja 400 στο grid. Η Yamaha το 2022 θα έχει στο grid 12 αγωνιστικές R3 οι οποίες παρότι υστερούν σε τελική ταχύτητα έναντι των Kawasaki, είναι πιο γρήγορες στις στροφές.

peristeras

Ο Περιστεράς είναι ανάμεσα στους τρεις αναβάτες που πήραν το εισιτήριο για το WSSP300 από το Yamaha R3 bLU cRU European Cup. Ο 16χρονος αναβάτης θα αγωνιστεί με την ομάδα της ProGP Racing με μοτοσικλέτα Yamaha R3, ενώ θα έχει ομόσταβλο τον έμπειρο Γκαμπριέλ Μαστρολούκα. Οι υπόλοιποι δύο αναβάτες που πήραν το εισιτήριο για το WSSP300 από το Yamaha R3 Cup ήταν ο πρωταθλητής Ίκερ Γκαρσία και ο Φάντον Σιμπράιτ.

Γιάννης Περιστεράς

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 ακολουθεί το αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike. Πρώτος αγώνας της χρονιάς πραγματοποιείται στην πίστα του Άραγκον στην Ισπανία με τον Περιστερά ήδη να έχει κάνει δοκιμές προετοιμασίας στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!