Formula 1: Τέλος στις υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών από το 2022

Formula 1: Τέλος στις υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών από το 2022
Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα πραγματοποιήσει μια πολύ σημαντική αλλαγή το 2022 που φέρνει σε δύσκολη θέση τους διοργανωτές αγώνων.

Η Formula 1 τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να προσφέρει ένα πιο φιλικό στο θεατή τηλεοπτικό προϊόν. Αυτό δίνει την ευκαιρία στους διοργανωτές να σχεδιάζουν ιδιαίτερα σόου που όχι μόνο έχουν απήχηση στον κόσμο που βρίσκεται στην πίστα, αλλά και σε όσους παρακολουθούν από το σπίτι τους.

Από το 2022 όμως θα δούμε μια μεγάλη αλλαγή. Οι επιδείξεις αεροπλάνων στρατιωτικού χαρακτήρα θα απαγορευθούν. Το σπορ απέστειλε e-mail σε όλους τους διοργανωτές και τους ενημέρωσε σχετικά με την εξέλιξη αυτή και έθεσε ως λόγο το αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τέτοιες επιδείξεις στο περιβάλλον.

Αυτό συνάδει με την προσπάθεια της Formula 1 να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στο μηδέν μελλοντικά.

F1 Airplane Display

Σύμφωνα όμως με το racingnews365, ένας επιπλέον λόγος είναι η πιθανή επίδειξη δύναμης των αεροπορικών δυνάμεων μίας χώρας.

Ωστόσο υπάρχει κι εξαίρεση στον κανόνα. Όπως προκύπτει από επίσημη ενημέρωση της Formula 1 εμπορικά και επιβατικά αεροσκάφη μπορούν να πραγματοποιούν επιδείξεις. Ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές καυσίμων ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το σπορ.

Η επίδειξη αεροπλάνων είναι συχνό φαινόμενο σε πίστες όπως το Σίλβερστον, η Μόντσα αλλά και το Ρεντ Μπουλ Ρινγκ. Στη Μεγάλη Βρετανία συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται τα διάσημα «Red Arrows» που παρά τη στρατιωτική χρήση τους κατά το παρελθόν, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις επιδείξεις τους και τα επόμενα χρόνια.

Δείτε τους Κώστα Παστρίμα και Πάνο Σεϊτανίδη να αναλύουν την ανατρεπτική σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!