Formula 1: Αυτό το βραβείο ο Χάμιλτον το έχει ρεζερβέ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Αυτό το βραβείο ο Χάμιλτον το έχει ρεζερβέ
Ακόμα ένα βραβείο θα προσθέσει στη συλλογή του ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς κατέκτησε το Hawthorn Memorial Trophy για όγδοη συνεχόμενη φορά.

Ο Λιούις Χάμιλτον μπορεί να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά και τον τελευταίο αγώνα της Formula 1 το 2021, όμως συνεχίζει να μεγαλώνει τη συλλογή τροπαίων του. Η τελευταία προσθήκη ήταν το Hawthorn Memorial Trophy, που κατέκτησε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά.

Το βραβείο αποτίει φόρο τιμής στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Μάικ Χόθορν, που έχασε τη ζωή του λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου του.

Το Hawthorn Memorial Trophy απονέμεται στον οδηγό που κατακτά το καλύτερο αποτέλεσμα στην Formula 1. O Χάμιλτον πήρε το τρόπαιο παρά το γεγονός πως δεν κατέκτησε τον τίτλο το 2021. Η ανακοίνωση έγινε στην εκδήλωση «Νύχτα των πρωταθλητών» του βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, στη βασιλική λέσχη αυτοκινήτου του Λονδίνου.

Lewis Hamilton Hawthorn Memorial Trophy

Πλέον ο Χάμιλτον έχει κατακτήσει το Hawthorn Memorial Trophy 11 φορές στην 15ετή καριέρα του. Οι μόνες φορές που δεν το κατέκτησε ήταν το 2009 και το 2011 όταν απονεμήθηκε στον Τζένσον Μπάτον και το 2010 και το 2013 όταν το είχε πάρει ο Μαρκ Ουέμπερ. Ο Βρετανός 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει και το ρεκόρ των τροπαίων και έχει αφήσει αρκετά πίσω τον 2ο Νάιτζελ Μάνσελ που έχει 7.

Άλλες προσωπικότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού που τους απονεμήθηκε βραβείο ήταν: ο Σερ Τζάκι Στιούαρτ για τα γενικότερα επιτεύγματά του, η Τζέιμι Τσάντουϊκ ως Βρετανίδα οδηγός της χρονιάς και ο Πάτρικ Ο’Ντόνοβαν ως νέος οδηγός της χρονιάς.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!