H Toyota αποκάλυψε το επαναστατικό GR GT3 Concept

Στάθης Κοκκορόγιαννης
H Toyota αποκάλυψε το επαναστατικό GR GT3 Concept
H ιαπωνική εταιρεία προχώρησε στην αποκάλυψη του πρωτότυπου αγωνιστικού GR GT3 Concept και μαρτυρά το μέλλον της φίρμας στους αγώνες.

Η Toyota έκανε δυναμική εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, καθώς αποκάλυψε το GR GT3 Concept. Το πρωτότυπο αγωνιστικό έχει κατασκευαστεί βάσει των κανονισμών GT3 και δείχνει την προθυμία της ιαπωνικής φίρμας να εισέλθει στον παγκόσμιο χάρτη των αγώνων GT. Από το 2012 η Toyota αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία του WEC στην LMP1 και από το 2021 στην κατηγορία Hypercar.

Η αποκάληψη του GR GT3 μόνο τυχαία δεν είναι από πλευράς Toyota. To 2024 θα δούμε τη νέα γενιά αγωνιστικών GT3 και η συμμετοχή των Ιαπώνων είναι πιο πιθανή από ποτέ. Επιπλέον με την αποκάλυψη ενός πρωτότυπου αγωνιστικού GT3, η Toyota δίνει επιπλέον ψήφο εμπιστοσύνης στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ την ίδια ώρα ολοένα και περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτων καταφεύγουν στην ηλεκτροκίνηση.

Toyota GR GT3 Concept

Το GR GT3 Concept δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της Toyota και αυτό σημαίνει πως έχει σχεδιαστεί από το μηδέν. Το εμπρός και το πίσω μέρος έχουν φουτουριστικό χαρακτήρα, ενώ δεν αποκαλύφθηκαν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός πως η καμπίνα του αγωνιστικού είναι τοποθετημένη πολύ κοντά στον πίσω άξονα, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Toyota GR GT3 Concept

Η Toyota στην ανακοίνωσή της, τόνισε πως θέλει να ενδυναμώσει τις ενασχολίες της με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα ιδιωτικά προγράμματα, δημιουργώντας ένα βιώσιμο περιβάλλον αγώνων. Επιπλέον θέλει να πάει κόντρα στο ρεύμα των υπόλοιπων αυτοκινητοβιομηχανιών, μιας και επιθυμεί να εμπορικοποιήσει τα αγωνιστικά αυτοκίνητά της, αντί να χρησιμοποιήσει τα αυτοκίνητα παραγωγής στους αγώνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!