Μία στρατιά από Alfa Romeo Stelvio στην υπηρεσία της Τροχαίας

Κώστας Παστρίμας
Μία στρατιά από Alfa Romeo Stelvio στην υπηρεσία της Τροχαίας
Με την έλευση της νέας χρονιάς η Τροχαία στην Ισπανία έλαβε ένα πολύ χρήσιμο δώρο που κανείς δεν θέλει να δει στους καθρέφτες του.

Στον στόλο της Agrupación de Tráfico de la Guardia Civil προστέθηκαν 301 Alfa Romeo Stelvio οι οποίες θα αναλάβουν δράση και θα ενισχύσουν το έργο του σώματος ασφαλείας της Ισπανίας.

Έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό επιλέχθηκε το μοντέλο Stelvio 2.2 TD Q4 με τους 190 ίππους και τα 450Nm ροπής. Ο κινητήρας πετρελαίου συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, ενώ είναι η Stelvio είναι εξοπλισμένη με το σύστημα τετρακίνησης Q4 της Alfa Romeo. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς σε κανονικές συνθήκες, ωστόσο ανάλογα με τα φορτία και τον τρόπο οδήγησης το σύστημα μπορεί να μεταφέρει έως και 50% ροπής στους εμπρός τροχούς δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας σε όλες τις συνθήκες.

stelvio

Το σύστημα Q4 της Alfa Romeo επιτρέπει στο Stelvio να λειτουργεί όπως ένα αυτοκίνητο με πίσω κίνηση και στην περίπτωση που κάποιο ελαστικό φτάσει στο όριο της πρόσφυσης του ή σε απότομες αλλαγές πορείας μπορεί ακαριαία (σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου) να μεταφέρει έως και το 50% της ροπής στον εμπρός άξονα, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την απώλεια πρόσφυσης και διασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση και αποτελεσματικότητα του οχήματος.

stelvio

Στον επιπλέον εξοπλισμό για τις ανάγκες της Ισπανικής Τροχαίας, οι 301 Stelvio έχουν εξοπλιστεί με φάρο τεχνολογίας LED, σύστημα επικοινωνίας και ειδικό πάνελ εμφάνισης μηνυμάτων. Η Alfa Romeo εκτός από την Ισπανία ενισχύει τους στόλους και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως το Ντουμπάι, την Ρουμανία και φυσικά την Ιταλία. Η Ισπανία πάντως τιμάει πολλά χρόνια τώρα την ιταλική μάρκα καθώς πριν από τις Stelvio είχαν εξοπλιστεί με τις 156 Sportwagon Q4 και τις 159 Q4.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!