Formula 1: Ο Φερστάπεν κατανοεί την απογοήτευση του Χάμιλτον

Formula 1: Ο Φερστάπεν κατανοεί την απογοήτευση του Χάμιλτον
Ο Μαξ Φερστάπεν αποκάλυψε πως έχει ανάμεικτα συναισθήματα για τον τρόπο που πήρε το πρωτάθλημα από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο μεγάλος τελικός της φετινής σεζόν της Formula 1 ήταν ιδιαίτερα ανατρεπτικός και ολοκληρώθηκε με αμφιλεγόμενο τρόπο. Ο Μαξ Φερστάπεν πέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο και κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών για το 2021, σε ένα φινάλε που θύμισε σενάριο Χόλιγουντ.

Τα πανηγύρια στα γκαράζ της Red Bull ξεκίνησαν άμεσα ανάμεσα σε μηχανικούς και υψηλόβαθμα στελέχη, ενώ μετά την απόρριψη των ενστάσεων της Mercedes από τους αγωνοδίκες, το πάρτι στο Άμπου Ντάμπι συνεχίστηκε.

Όμως ο Φερστάπεν μίλησε για τη μάχη που είχε με τον Λιούις Χάμιλτον και μετά τον αγώνα δήλωσε: «Από τη μία μεριά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και από την άλλη είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος. Φυσικά συμπάσχω με τον Λιούις, έκανε τα πάντα σωστά καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά η F1 είναι πολλές φορές απρόβλεπτη και πολλές φορές μπορεί η τύχη να γύρει υπέρ του ενός. Θα μπορούσε να είναι αλλιώς η κατάσταση όπου θα έχανα το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο. Αυτό είναι δυστυχώς μέρος του παιχνιδιού».

Οι πανηγυρισμοί του Φερστάπεν θα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα για το τεστ ελαστικών της Pirelli που θα διεξαχθεί στην πίστα του Άμπου Ντάμπι στις 14 και 15 Δεκεμβρίου. Η ιταλική φίρμα θα δώσει την ευκαιρία στις ομάδες να δοκιμάσουν τα ελαστικά 18 ιντσών που θα δούμε από το 2022 στο σπορ.

Από το τεστ θα απουσιάζει ο Λιούις Χάμιλτον για τη Mercedes, καθώς ρόλο οδηγού θα έχει ο Τζορτζ Ράσελ που μετακομίζει στην ομάδα από τη Williams.

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Image credit: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!