To πρόγραμμα της Formula 1 αυτό το τριήμερο

To πρόγραμμα της Formula 1 αυτό το τριήμερο
Η Formula 1 ολοκληρώνει το φετινό της Πρωτάθλημα στο Άμπου Ντάμπι, όπου θα έχουμε ανάδειξη Πρωταθλητή.

Η συναρπαστική σεζόν της Formula 1 φτάνει στο τέλος της αυτό το τριήμερο 10-12 Δεκεμβρίου με το GP του Άμπου Ντάμπι. Τα μονοθέσια θα παραταχθούν για 22η φορά στη σειρά εκκίνησης, σε έναν αγώνα που αναμένεται με αγωνία.

Στο GP Άμπου Ντάμπι θα έχουμε ανάδειξη Παγκόσμιου Πρωταθλητή, με τη μάχη να κρίνεται ανάμεσα στους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν. Οι δύο οδηγοί είναι ισόβαθμοι με 369,5 και όποιος τερματίσει μπροστά την Κυριακή θα έχει τον Τίτλο στα χέρια του. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δηλαδή κανένας οδηγός δεν καταφέρει να βαθμολογηθεί, τότε ο οδηγός της Red Bull Racing θα αναδειχθεί Πρωταθλητής, καθώς έχει μία παραπάνω νίκη.

Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών έχουμε επίσης μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull Racing. Η γερμανική ομάδα έχει προβάδισμα 28 βαθμών και αν αναδειχθεί Πρωταθλήτρια φέτος, θα είναι για γίνει για 8η συνεχόμενη χρονιά.

F1 Saudi Arabia

Η πίστα στο Άμπου Ντάμπι έχει αλλάξει σημαντικά. Η στροφές 5-6 έχουν αντικατασταθεί και τα μονοθέσια πλέον πηγαίνουν προς τη νέα στροφή 5 που οδηγεί στην πρώτη μεγάλη πίσω ευθεία. Επιπλέον οι στροφές 11-14 έχουν αντικατασταθεί από μια παρατεταμένη αριστερή, κάτι που αλλάζει την προσέγγιση των ομάδων αναφορικά με το στήσιμο των μονοθεσίων. Η νέα χάραξη της πίστας έχει μήκος 5.281 μέτρα και η διάρκεια αγώνα θα είναι 58 γύροι.

Η Pirelli θα φέρει στο GP Άμπου Ντάμπι τις γόμες C3, C4 και C5. Οι γόμες αυτές είναι οι πιο μαλακές από την γκάμα της ιταλικής φίρμας. H μετάδοση του GP Άμπου Ντάμπι θα πραγματοποιηθεί από την ΕΡΤ και την Cosmote TV. Ακολουθείστε τη δράση του τελευταίου αγώνα της σεζόν στο Gazzetta, όπως επίσης τα LIVE σε κατατακτήριες δοκιμές και αγώνα.

Πρόγραμμα GP Άμπου Ντάμπι

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου

11:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

15:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

12:00 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

15:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

15:00 – Αγώνας (LIVE)

Image credit: redbullcontentpool, Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!