Αποστολή Σαουδική Αραβία: Ταξίδι στο χρόνο με μονοθέσιο-θρύλο (vid)

Αποστολή Σαουδική Αραβία: Ταξίδι στο χρόνο με μονοθέσιο-θρύλο (vid)
Ο Πάνος Σεϊτανίδης εντόπισε και παρουσιάζει την εμβληματική Williams FW07 που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1980.

Μπορεί χθες βράδυ στο σιρκουί πόλης της Τζέντα να αγωνίζονταν οι 20 καλύτεροι οδηγοί του σήμερα, με μονοθέσια που αποτελούν την επιτομή της τεχνολογίας σε κάθε τομέα, ωστόσο υπήρχε ένα… κερασάκι στην τούρτα σε ό,τι αφορά στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Το Gazzetta και ο Πάνος Σεϊτανίδης ταξίδεψαν στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας με αρωγό τη Gulf Air και καθώς η σιωπή διαταράχθηκε από τον συγκλονιστικό ήχο του 3λιτρου ατμοσφαιρικού κινητήρα της Cosworth, σπεύσαμε να δούμε από που ερχόταν η φασαρία!

Δύο ιστορικές Williams, δύο FW07 του 1979 και του 1980, έκλεβαν αυτές τις ημέρες λίγη από την λάμψη των σύγχρονων μονοθεσίων. Ανήκουν σε συλλέκτη και πριν από το Grand Prix της Κυριακής, είχαν την ευκαιρία να τα οδηγήσουν δύο οδηγοί θρύλοι του παρελθόντος!

Συγκεκριμένα, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 (1972, 1974) Έμερσον Φιτιπάλντι και ο 3 φορές νικητής στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, Ντάριο Φρανκίτι. Μάλιστα, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Σκοτσέζο για τη βόλτα αυτή, σε συνέντευξη που θα διαβάσετε τις επόμενες ημέρες!

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε μοναδικές λεπτομέρειες τους, όπως το σασί από αλουμίνιο ή τον τρίλιτρο κινητήρα της Cosworth, για να διαπιστώσετε πως ήταν τα αγωνιστικά μονοθέσια πριν από 40 και βάλε χρόνια!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!