Φόρος τιμής από τη Williams στον ιδρυτή της

Φόρος τιμής από τη Williams στον ιδρυτή της
Η Williams θα τιμήσει τη μνήμη του ιδρυτή της Σερ Φρανκ Ουίλιαμς στο GP Σαουδικής Αραβίας.

Η είδηση πως ο Σερ Φρανκ Ουίλιαμς έχασε τη ζωή του στην αρχή της εβδομάδας συγκλόνισε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Βρετανός κατάφερε από το μηδέν να χτίσει μια μεγάλη ομάδα που μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κατακτήσει 7 Πρωταθλήματα Οδηγών και 9 Κατασκευαστών. Συνολικά έχει 114 νίκες στη Formula 1, με τελευταία να είναι το 2012 δια χειρός Παστόρ Μαλντονάντο στο GP Ισπανίας.

Τα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας θα έχουν πάνω τους μια ιδιαίτερη αναφορά στον Σερ Φρανκ Ουίλιαμς στο GP Σαουδικής Αραβίας. Λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα από την ομάδα, όωμς αναμένεται ένας πολύ βαρύς συναισθηματικά αγώνας. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής της, Γιοστ Καπίτο, δεν θα ταξιδέψει με το προσωπικό στην Τζέντα, καθώς βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

wdfw

H Σαουδική Αραβία ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική χώρα για τη Williams. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Φρανκ Ουίλιαμς είχε εξασφαλίσει χορηγούς από τη μεσανατολική χώρα που βοήθησαν αρχικά στην επιβίωσή της κι έπειτα στο να χτίσει βάσεις για να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια.

Ο οδηγός της Williams, Νικολά Λατίφι δήλωσε: «Όλη η ομάδα θα αγωνίζεται για τον Σερ Φρανκ αυτό το τριήμερο στη Σαουδική Αραβία. Η συνεισφορά του στη Formula 1 δεν πρέπει ποτέ να υποτιμηθεί. Το να εκπροσωπώ το όνομά του σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πραγματικά τιμή».

Από τη μεριά του, ο Τζορτζ Ράσελ δήλωσε: «Ως ομάδα είμαστε έτοιμοι να τιμήσουμε και να σεβαστούμε τη μνήμη του όπως θα ήθελε, με το να αγωνιστούμε σκληρά στην πίστα. Για τον βρετανικό αθλητισμό, ο Σερ Φρανκ ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα. Ήταν ένας άνθρωπος που θαύμαζαν αρκετοί».

Η Williams βρίσκεται στην 8η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 με 23 βαθμούς.

Image credit: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!