O Χάμιλτον θα βοηθήσει τον Ράσελ να γίνει πρωταθλητής

O Χάμιλτον θα βοηθήσει τον Ράσελ να γίνει πρωταθλητής
Ο Λιούις Χάμιλτον θα επιδιώξει να βοηθήσει τον επόμενο teammate του στη Mercedes, Τζορτζ Ράσελ, να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Οδηγών.

Ο Λιούις Χάμιλτον μάχεται για τον 8ο Τίτλο της καριέρας του στη Formula 1 και με δύο αγώνες να απομένουν στο 2021 βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. Όμως ο Βρετανός δεν σκέφτεται μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον στo σπορ.

Από την επόμενη σεζόν, ο Χάμιλτον θέλει να προσφέρει τα μέγιστα στον επόμενο teammate του στη Mercedes, Τζορτζ Ράσελ. Σαν άλλος Όμπι-Ουάν Κενόμπι, ο πολυπρωταθλητής επιθυμεί να βοηθήσει τον νεαρό Βρετανό ώστε να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Μιλώντας στον ξένο Τύπο για την άφιξη του Ράσελ στη Mercedes, o Χάμιλτον δήλωσε: «Είμαι σε μια πολύ διαφορετική θέση πλέον. Θέλω πολύ να δω τον Ράσελ να πετύχει στην καριέρα του. Θα έρθει η στιγμή που θα σταματήσω να αγωνίζομαι στο σπορ. Θα είναι ο teammate μου και θέλω να είναι ο επόμενος Βρετανός που θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Ελπίζω πως όταν αγωνιζόμαστε στην πίστα, ελπίζω να τον επηρεάσω θετικά για το πώς θα ενσωματωθεί στην ομάδα. Από το πώς θα επικοινωνεί με τους μηχανικούς, μέχρι και το πώς θα οδηγεί στην πίστα».

Russell

Επιπλέον ο Χάμιλτον βλέπει τον Ράσελ σε μια παρόμοια κατάσταση που βρέθηκε εκείνος πίσω στο 2007. Στην πρώτη του σεζόν στη Formula 1, o Βρετανός είχε για teammate τον Φερνάντο Αλόνσο στη McLaren, με τις σχέσεις τους να μην είναι καθόλου θετικές.

«Έχουμε δει πως ο Τζορτζ σέβεται. Έχει τρομερό ταλέντο, είναι νέος και σέβεται το σπορ που οδηγεί. Θα θέλει να είναι αμέσως γρήγορος. Θα επιθυμεί να κερδίσει άμεσα και να κάνει όλα όσα θες να κάνεις όταν έχεις έναν νέο ρόλο. Θυμάμαι όταν τέθηκα αντιμέτωπος με τον Φερνάντο Αλόνσο και ήθελα να τον κερδίσω από τον πρώτο αγώνα. Εκτιμώ και περιμένω από τον Τζορτζ να έχει ανάλογη τακτική το ίδιο σκεπτικό, αλλιώς δεν είναι νικητής αν καταλαβαίνεται τι εννοώ. Περιμένω πως θα έχει την ίδια νοοτροπία με εμένα», είπε ο οδηγός της Mercedes.

Ο Ράσελ θα μετακομίσει από την Williams στη Mercedes το 2022 στη θέση του Βάλτερι Μπότας που θα βρεθεί στην Alfa Romeo δίπλα στον rookie Γκουάνγιου Ζου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!