H VW δεν θα έχανε το χρόνο της αν δεν ενδιαφερόταν για τη Formula 1

H VW δεν θα έχανε το χρόνο της αν δεν ενδιαφερόταν για τη Formula 1
Η Volkswagen εξετάζει σοβαρά την εμπλοκή της στη Formula 1 το 2026, με τον επικεφαλής της Williams, Γιοστ Καπίτο, να πιστεύει πως το ενδιαφέρον είναι πραγματικό.

H Formula 1 σκοπεύει να μπει σε μια νέα εποχή κινητήριων μονάδων από το 2026 και βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τους υπάρχοντες και ενδιαφερόμενους κατασκευαστές, ώστε να ολοκληρώσει το τελικό βιβλίο κανονισμών. Η αλλαγή πλεύσης στους κινητήρες είναι πάντα μια ευκαιρία για το σπορ να προσελκύσει νέους κατασκευαστές, με την Volkswagen να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό.

Την πίστη του πως το ενδιαφέρον του VW Group είναι κάτι παραπάνω από πραγματικό εξέφρασε ο επικεφαλής της Williams, Γιοστ Καπίτο. Ο Γερμανός ήταν ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Volkswagen για αρκετά χρόνια και υπεύθυνος για την κυριαρχία του Γερμανού κατασκευαστή στο WRC από το 2012 ως το 2016.

«Όλα εξαρτώνται από τους κανονισμούς και οι κανονισμοί για το 2026 δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Όλα θα κριθούν από αυτό. Έχουν πάρει μέρος στις συζητήσεις για τους κανονισμούς και δεν πιστεύω να έχαναν το χρόνο τους έτσι, ειδικά όταν παραβρισκόμενος είναι και ο CEO της. Αλλά εξαρτάται από τους τελικούς κανονισμούς. Μόνο αν βγάζουν νόημα για την Volkswagen θα ζητήσουν την έγκριση των μετόχων», ήταν τα λόγια του Καπίτο.

Σε περίπτωση που η Volkswagen εισέλθει στη Formula 1 θα γίνει είτε με την Porsche, είτε με την Audi. Παρά το γεγονός πως το ίδιο το σπορ θα ήθελε ένα από τα δύο brand να εισέλθουν με δική τους ομάδα, ο Καπίτο πιστεύει πως αυτό είναι πολύ δύσκολο: «Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις μια δική σου ομάδα. Ήταν πάντα δύσκολο επίσης με όλους τους κανονισμούς των τοπικών ομοσπονδιών. Γι’αυτό στο παρελθόν η Audi αγωνιζόταν στο Λε Μαν και το WEC με τη Joest Racing, όπως και η BMW. Μπορεί να είναι πιο εύκολο αν λειτουργήσει εκτός Γερμανίας. Δεν ξέρω τι είναι ιδανικό. Πάντα στο Volkswagen Group υπήρξαν πολύ διαφορετικές στρατηγικές για αγωνιστικά προγράμματα. Στο WRC αγωνίστηκε με πλήρη εργοστασιακή εμπλοκή, όπως και η Porsche στο WEC».

Η τελική απόφαση για το αν η Volkswagen θα εισέλθει στη Formula 1 αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου. Με δεδομένο πως ο Καπίτο έχει υπάρξει ισχυρό στέλεχος του Volkswagen Group, δεν αποκλείεται η συνεργασία της Williams με τον γερμανικό κολοσσό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!