Ο Φερστάπεν έχει τάσεις φυγής από τη Formula 1

Ο Φερστάπεν έχει τάσεις φυγής από τη Formula 1
Ο Μαξ Φερστάπεν αποκάλυψε τον πόθο του να γίνει Πρωταθλητής στη Formula 1 και μίλησε για τη ζωή μακριά από το σπορ.

Η φετινή σεζόν της Formula 1 έχει εξελιχθεί σε μια τιτανομαχία ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing και Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Οι οδηγοί κονταρομαχούν όλη τη σεζόν και η διαφορά τους με μόλις δύο αγώνες να απομένουν είναι στους 8 βαθμούς. Ο Βρετανός μείωσε τη διαφορά σε Βραζιλία και Κατάρ κατά 13 βαθμούς κι έχει πάρει το μομέντουμ μαζί του.

Ο Φερστάπεν ήρθε στη Formula 1 το 2015 και έφερε μαζί του νέα δεδομένα στην επιθετική οδήγηση. Αρκετοί οδηγοί δεν είχαν αποδεχθεί πλήρως την επιθετικότητα του Ολλανδού που ακόμα και σήμερα είναι επίκεντρο συζητήσεων.

Μιλώντας στο F1:Chequered Flag, ο Φερστάπεν αναφέρθηκε στον τρόπο οδήγησής του και το πώς προσεγγίζει τους αγώνες: «Αυτό που πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό είναι να είμαι ο εαυτός μου. Είναι στο χέρι του κόσμου για το αν τους αρέσω ή όχι. Ο κόσμος έχει τη δική του οπτική για όλα. Στην τελική είμαι εδώ για να κερδίσω και να πάρω το καλύτερο αποτέλεσμα για εμένα και την ομάδα και όπως είναι φυσικό σε κάποιους θα αρέσεις και σε κάποιους όχι. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι αληθινός».

Verstappen Qatar

Επιπλέον αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι το Πρωτάθλημα της Formula 1 για εκείνον: «Είναι το απόλυτο όνειρο και στόχος μου. Έχω πει στο παρελθόν πως δεν θα αλλάξει ο κόσμος αν δεν το κατακτήσω. Είμαι πολύ νέος και γνωρίζω πως θα έχω πολλές ευκαιρίες. Όταν όμως είναι μπροστά σου η ευκαιρία αυτή πρέπει να την αρπάξεις. Δεν είμαι εδώ για να γίνω διάσημος. Δεν μου αρέσει να με αναγνωρίζουν παντού. Μου αρέσει να οδηγώ στο όριο και μετά από κάθε αγώνα θέλω να πάω σπίτι μου απλά κι εύχομαι να μην με ήξερε κανένας και να έκανα αυτό που θέλω».

Με το Πρωτάθλημα να είναι ο απόλυτος στόχος του, ο Φερστάπεν μίλησε για τη ζωή ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής: «Δεν έχω πολλές προσδοκίες στην F1. Θα έχω ολοκληρώσει την πορεία μου. Δεν έχει πλέον σημασία πόσα θα κατακτήσεις γιατί ήδη το έχεις καταφέρει. Φυσικά, θα προσπαθήσω να κερδίσω περισσότερα αλλά για εμένα θα έχει τελειώσει αυτό. Είναι ο τελικός στόχος. Θα παλέψω πολύ σκληρά για να το καταφέρω. Μετά από αυτό θα υπάρχει λιγότερη πίεση, θα διασκεδάζω πολύ την οδήγηση και σιγά-σιγά θα σκέφτομαι αγώνες μακριά από τη Formula 1 που θέλω να αγωνιστώ και να κερδίσω».

Verstappen France

Ο Φερστάπεν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με δύο αγώνες να απομένουν για το τέλος του 2021. Ο επόμενος σταθμός της Formula 1 είναι το GP Σαουδικής Αραβίας στις 3-5 Δεκεμβρίου.

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!