Ψυχράθηκαν οι σχέσεις Χάμιλτον-Αλόνσο

Ψυχράθηκαν οι σχέσεις Χάμιλτον-Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο αποκάλυψε πως οι σχέσεις του με τον Λιούις Χάμιλτον δεν είναι οι ίδιες όπως πριν μερικά χρόνια.

Οι Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο μοιράζονται μια ιδιαίτερη ιστορία μεταξύ τους στη Formula 1. Οι δυο τους ήταν teammates το 2007 στη McLaren και οι σχέσεις τους μετά το πέρας εκείνης της σεζόν μπορούμε να πούμε πως δεν ήταν και οι καλύτερες. Όμως όσο περνούσαν τα χρόνια η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί, καθώς αμφότεροι ακολούθησαν διαφορετικά μονοπάτια στην καριέρα τους.

Από τη μεριά του ο Χάμιλτον έχει φτάσει στα 7 Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχοντας σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ ο Αλόνσο έκανε τη δική του εξόρμηση στους αγώνες αντοχής, κατακτώντας το Πρωτάθλημα στο WEC, ενώ πήρε δύο νίκες στις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Μιλώντας για την τωρινή τους σχέση, ο Αλόνσο αποκάλυψε πως οι δύο οδηγοί έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο. «Μιλούσαμε από το 2008 μέχρι το 2011 και ήμασταν πιο κοντά από ποτέ εκείνα τα χρόνια γιατί κατανοούσαμε πως το 2007 δεν είχαμε και την καλύτερη διαχείριση από τους επικεφαλής μας. Ήμασταν νέοι και ήμασταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, όμως δεν είχαμε την κατάλληλη καθοδήγηση. Έκτοτε είχαμε αμοιβαίο σεβασμό και καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλο. Τώρα έχουμε ακόμα αυτή τη σχέση αλληλοσεβασμού, όμως είναι πιο ψυχρή από πριν. Έχουμε διαφορετικές απόψεις για πολλά πράγματα. Ο Λιούις έχει ένα διαφορετικό lifestyle και αυτό μας κάνει να διαφέρουμε».

Alonso

Εν συνεχεία, ο Αλόνσο δήλωσε πως το γεγονός ότι ο Χάμιλτον έχει 7 Τίτλους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στη μάχη του φετινού πρωταθλήματος. «Στη Formula 1 έχεις πάντα κίνητρο. Αν κερδίσεις το Πρωτάθλημα, τότε την επόμενη χρονιά ξεκινάς από το μηδέν και δεν κουράζεσαι ποτέ να κερδίζεις. Δεν πιστεύω πως αυτό είναι το δυνατό σημείο του Λιούις. Έχει πολλές αρετές αλλά το να συνεχίζει να κερδίζει δεν είναι εντυπωσιακό, είναι εύκολο».

Image credit: Mercedes-AMG, Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!