Το πρόγραμμα της F1 αυτό το τριήμερο

Το πρόγραμμα της F1 αυτό το τριήμερο
Η Formula 1 συνεχίζει δίχως διακοπή το αγωνιστικό της πρόγραμμα, καθώς θα επισκεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κατάρ.

Έπειτα από έναν από τους καλύτερους αγώνες της φετινής σεζόν στη Βραζιλία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 μεταφέρεται στη Μέση Ανατολή για τους τελευταίους τρεις αγώνες του 2021. Ο πρώτος σταθμός είναι το πρώτο GP Κατάρ στις 19-21 Νοεμβρίου στην πίστα του Λοσέιλ.

Η διαδρομή είναι γνώριμη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς το MotoGP αγωνίζεται εκεί από το 2014. Όπως και στο πρωτάθλημα των δύο τροχών, έτσι και η Formula 1 θα αγωνιστεί εκεί νύχτα. Το μήκος της πίστας είναι 5,38 χλμ και η διάρκεια του αγώνα θα είναι 57 γύροι. Χαρακτηρίζεται από την τεράστια ευθεία εκκίνησης-τερματισμού όπου θα έχουμε τη μοναδική ζώνη DRS, ενώ στο εσωτερικό της πίστας έχουμε πολλές διαδοχικές στροφές μεσαίας και υψηλής ταχύτητας. Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις των ομάδων, μόνο στη στροφή 6, τα μονοθέσια θα «πέφτουν» στα 100 χλμ/ώρα.

F1 Brazil 2021

Ο αγώνας αυτός είναι ύψιστης σημασίας για το Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν είδε τη διαφορά του από τον Λιούις Χάμιλτον να πέφτει στους 14 βαθμούς μετά τη νίκη του Βρετανού στο Σάο Πάολο. Επιπλέον, η Mercedes προηγείται πλέον 11 βαθμούς έναντι της Red Bull Racing με μόλις 3 αγώνες να απομένουν.

Η Pirelli θα φέρει τις πιο σκληρές γόμες της γκάμας της (C1, C2, C3) στο Κατάρ, ακολουθώντας τη συντηρητική τακτική της όταν το σπορ επισκέπτεται νέες πίστες. Η στρατηγική όμως μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις θερμοκρασίες αέρα και πίστας, όμως η φύση του φετινού Πρωταθλήματος κάνει τις προβλέψεις απαγορευτικές.

Το GP Κατάρ θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ και την Cosmote TV. Ακολουθείστε όλη τη δράση του GP Κατάρ στο Gazzetta, όπως επίσης τα LIVE στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Πρόγραμμα F1 GP Κατάρ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου

12:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 20 Νοεμβρίου

13:00 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 21 Νοεμβρίου

16:00 – Αγώνας (LIVE)

Image credit: redbullcontentpool.com, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!