Η Formula 1 έχει τον «πιο αποδοτικό κινητήρα του κόσμου» και το διαφημίζει

Κώστας Παστρίμας
Η Formula 1 έχει τον «πιο αποδοτικό κινητήρα του κόσμου» και το διαφημίζει
Από τον προσεχή αγώνα στη Βραζιλία η Formula 1 θα ξεκινήσει -επιτέλους- να προβάλλει την υψηλή υβριδική τεχνολογία των μονοθεσίων της.

Η Formula 1 αποφάσισε να προβάλλει περισσότερο τις V6 τούρμπο υβριδικές μονάδες ισχύος της ως τον «πιο αποδοτικό κινητήρα στον κόσμο» χρησιμοποιώντας νέα γραφικά από το GP του Σάο Πάολο αυτού του Σαββατοκύριακου. Η F1 αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια, αντιλαμβανόμενη ότι δεν είχε κάνει αρκετά για να προωθήσει την υψηλή αποτελεσματικότητα των μονάδων ισχύος που μπήκαν στο σπορ το 2014.

Ο Στέφανο Ντομενικάλι τόνισε τη σημασία αυτής της καμπάνιας: «Θα αρχίσουμε να υπενθυμίζουμε σε όλους μας ποιοι είμαστε. Έχουμε σήμερα, και τον έχουμε από το 2014, τον πιο αποδοτικό υβριδικό κινητήρα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμόμαστε».

Οι νέες μονάδες ισχύος βρίσκονται στον 8ο χρόνο από την εισαγωγή και έχουν πετύχει περίπου 52% θερμική απόδοση, σε σύγκριση με το περίπου 30% των συμβατικών κινητήρων. Αυτό σημαίνει ότι χάνεται πολύ λιγότερη από τη θερμική ενέργεια που παράγεται από τους κινητήρες της F1.

Τα νέα γραφικά, στα οποία κυριαρχεί το πράσινο χρώμα, θα εμφανιστούν στο χώρο των τηλεοπτικών μεταδόσεων, στα πάντοκ και στους χώρους φιλοξενίας του Ιντερλάγκος αυτό το 3ήμερο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!