Το K1600 της BMW επιστρέφει με τέσσερις εκδόσεις για το 2022 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το K1600 της BMW επιστρέφει με τέσσερις εκδόσεις για το 2022 (vid)
Το κορυφαίο εξακύλινδρο γερμανικό sport touring μοντέλο αποκτά ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό.

Όταν έχουμε να κάνουμε με μοτοσικλέτες τουρισμού τότε αμέσως στο μυαλό μας έρχεται η BMW. Η γερμανική φίρμα έχει συνδέσει το όνομά της με τις sport touring μοτοσικλέτες και τα μοντέλα περιπέτειας παρέχοντας ανεπανάληπτη άνεση και συστήματα ασφάλειας που συναντάς μόνο σε αυτοκίνητα. Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της φίρμας στην κατηγορία τουρισμού είναι το εξακύλινδρο K1600 το οποίο έρχεται με πολλές αναβαθμίσεις για την επόμενη χρονιά.

k1600gt

Για το 2022 η BMW αναβαθμίζει το K1600 και το προσφέρει σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Η βασική έκδοση είναι η K1600GT η οποία προσφέρεται με όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της BMW για δυναμική και πιο σπορ οδήγηση. Η έκδοση GTL προσθέτει ένα εργοστασιακό Top Case στη μοτοσικλέτα δημιουργώντας ακόμα καλύτερη εργονομία, ενώ οι χρωματισμοί είναι εκλεπτυσμένοι τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίπτωση.

k1600gt

Επηρεασμένη από τη σειρά R18, η BMW παρουσίασε για την επόμενη χρονιά μια έκδοση Bagger στο K1600B. Η μοτοσικλέτα στο πίσω μέρος της ακολουθεί τη δομή των γνωστών bagger μοτοσικλετών που έγιναν γνωστές στην Αμερική, με αεροδυναμικές βαλίτσες και διαφορετικό σύστημα εξατμίσεων που της δίνουν μια εντυπωσιακή μορφή. Το τιμόνι επίσης είναι διαφορετικό και τραβηγμένο πιο κοντά στον αναβάτη, ενώ είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς, μαύρο, κόκκινο και ασημί.

k1600gt

Η πιο premium έκδοση του K1600 είναι η Grand America η οποία έχει πλήρη εξοπλισμό για ξεκούραστα χιλιόμετρα. Διαθέτει ηχοσύστημα, όπως και η Bagger, ενώ έχει αεροδυναμικές πλαϊνές βαλίτσες και ειδικό σύστημα εξατμίσεων. Ο κινητήρας σε όλες τις εκδόσεις της K1600 είναι ο γνωστός εξακύλινδρος σε σειρά των 1.649 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 160 ίππους και 180Nm ροπής. Είναι εναρμονισμένος με τις Euro5 προδιαγραφές ρύπων, ενώ διαθέτει εξελιγμένη σουίτα ηλεκτρονικών όπως σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, επιλογές οδήγησης, σύστημα ραντάρ με αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας ταξιδιού και ABS με ευαισθησία κλίσης.

k1600gt

Οι αναρτήσεις είναι τεχνολογίας Duolever και Paralever της BMW και συνεργάζονται με ηλεκτρικό σύστημα ESA τελευταίας γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσικλέτα αναλαμβάνει σε πραγματικό χρόνο να προσαρμόσει τις αναρτήσεις ανάλογα τις συνθήκες οδήγησης και φορτίου. Στον εξοπλισμό ξεχωρίζουν τα φώτα στροφής, η τεράστια οθόνη TFT 10.25 ιντσών, το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, ο ειδικός χώρος φόρτισης του τηλεφώνου και το σύστημα ECALL για κλήση έκτακτης ανάγκης. Η νέα σειρά K1600 της BMW αναμένεται στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022 στην Ελλάδα με τις τιμές να ξεκινούν από τις 25.000 ευρώ και να φτάνουν μέχρι τις 31.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!