«Ακέφαλη» η Ferrari στους επόμενους αγώνες

Στάθης Κοκκορόγιαννης
«Ακέφαλη» η Ferrari στους επόμενους αγώνες
Η Ferrari θα αγωνιστεί στους επόμενους δύο αγώνες του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, δίχως τον επικεφαλής της, Ματία Μπινότο.

Η Ferrari έχει στρέψει την πλήρη προσοχή της στο 2022 και τη νέα εποχή της Formula 1, με τους μηχανικούς στο Μαρανέλο να δουλεύουν ολημερίς ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη για την επόμενη σεζόν. Στο πλαίσιο της εργασίας αυτής, ο επικεφαλής της Scuderia, Ματία Μπινότο θα απουσιάσει από τους επόμενους δύο αγώνες.

O Ιταλός απουσίασε από τον τελευταίο αγώνα της Formula 1 στην Τουρκία, όπου ο Σαρλ Λεκλέρ τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ ο Κάρλος Σάινθ εκκινώντας 19ος, τερμάτισε στην 8η θέση. Το ρόλο του επικεφαλής στο GP Τουρκίας είχε ο Λοράν Μέκις.

Ο Μπινότο θέλησε να τοποθετηθεί για την απουσία του στους επόμενους αγώνες. «Πάντα η Τουρκία ήταν αγώνας που προγραμμάτιζα να μην παραβρεθώ. Το πρόγραμμα άλλαξε προφανώς, κάτι το οποίο άλλαξε και τα σχέδιά μου, όμως δεν θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς στην Τουρκία. Δεν θα είμαι παρών ούτε στους επόμενους δύο αγώνες και προς το παρόν αυτοί θα είναι το Μεξικό και η Βραζιλία. Αλλά θα δούμε».

Ο Μπινότο 51χρονος εξήγησε τους λόγους που η παρουσία του είναι ιδιαίτερα σημαντική στο εργοστάσιο της Ferrari. «Ο λόγος είναι πως το ταξίδι στο Μεξικό και τη Βραζιλία έχουν μεγάλη διάρκεια. Από την άλλη, εδώ στο Μαρανέλο υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Πραγματικά πάρα πολλά. Είμαι χαρούμενος να μείνω πίσω. Έχω μια ολόκληρη ομάδα να χειριστώ, από τη μεριά του σασί, τον κινητήρα, μέχρι και όλο τον οργανισμό. Είμαστε επίσης σε ένα κρίσιμο σημείο στην εξέλιξη του μονοθεσίου για το 2022. Όντας στο γραφείο μου την Πέμπτη και την Παρασκευή ενός αγωνιστικού τριημέρου μπορώ να επικεντρωθώ στο τι συμβαίνει πίσω στο Μαρανέλο, ενώ το σαββατοκύριακο είμαι πλήρως προσηλωμένος στον αγώνα. Μου λείπει σίγουρα να βρίσκομαι στην πίστα, όμως ο Λοράν Μέκις κάνει εξαιρετική δουλειά».

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!