Ο Αλόνσο «δικάζει» τους αγωνοδίκες

Ο Αλόνσο «δικάζει» τους αγωνοδίκες
Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει πως στη Formula 1 υπάρχουν κανονισμοί που εφαρμόζονται διαφορετικά σε κάθε οδηγό και αυτό ήθελε να αποδείξει «κόβοντας» τη στροφή στο GP Ρωσίας.

Ο Φερνάντο Αλόνσο δοκίμασε μια ιδιαίτερη τακτική στο GP Ρωσίας βγαίνοντας εκτός πίστας στη στροφή 2 στον πρώτο γύρο μετά την εκκίνηση. Ο Ισπανός «δοκίμασε» την έξοδο διαφυγής στους αναγνωριστικούς του γύρους πριν από τον αγώνα, όπως επίσης και στο γύρο σχηματισμού. Στον πρώτο γύρο, στα φρένα για τη στροφή 2 ήταν πίσω από τους Ντάνιελ Ρικάρντο και Λιούις Χάμιλτον, όμως επέλεξε να βγει εκτός πίστας και να ακολουθήσει τις πινακίδες που έχει υποδείξει ο διευθυντής αγώνα, Μάικλ Μάσι. Όταν ο οδηγός της Alpine επέστρεψε στην πίστα ήταν μπροστά από τον οδηγό της McLaren και της Mercedes, όμως έχασε γρήγορα τις δύο αυτές θέσεις.

Στο πλαίσιο του GP Τουρκίας, ο Φερνάντο Αλόνσο παραδέχθηκε πως έκανε επίτηδες την κίνηση αυτή για να δει αν θα υπάρξουν αντιδράσεις. «Το έκανα για να επιβεβαιώσω πως όταν κάνω κάτι, οι αγωνοδίκες έχουν διαφορετική συμπεριφορά και διαφορετική οπτική για τον επόμενο αγώνα. Τώρα μπορεί να αλλάξουν τις εξόδους διαφυγής στον πρώτο γύρο για τις πρώτες στροφές», είπε με ειρωνικό ύφος και συνέχισε. «Έχω υπάρξει ο 'ανόητος' στην πίστα για το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, έχοντας δεχθεί προσπεράσματα σπό την εξωτερική εκτός πίστας από άλλους οδηγούς. Ακόμα και στην Αυστρία, και στους δύο αγώνες, και δεν έγινε τίποτα. Δεν υπήρξε κανένα ερώτημα μετά τον αγώνα. Τώρα μετά το Σότσι υπήρξαν ερωτήματα για εμένα. Οπότε, επιβεβαιώνομαι».

Στη συνέχεια ο Αλόνσο έστειλε το μήνυμά του προς τους αγωνοδίκες. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Λάντο Νόρις και το γεγονός πως γλίτωσε την ποινή στη Ρωσία, καθώς πέρασε τη γραμμή εισόδου του pit-lane. «Ας πούμε πως υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τον κάθε άνθρωπο και γίνονται διαφορετικές συζητήσεις στον επόμενο αγώνα κάθε φορά. Θα δούμε την επόμενη φορά που κάποιος θα πατήσει τη γραμμή στην είσοδο τι θα γίνει, τι εθνικότητας θα είναι και τι ποινή θα πάρει».

Ο Αλόνσο βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας με 58 βαθμούς.

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!