Μια νέα Alfa Romeo κάθε χρόνο μέχρι το 2026

Κώστας Παστρίμας
Μια νέα Alfa Romeo κάθε χρόνο μέχρι το 2026
Ο CEO της Alfa Romeo αποκάλυψε ότι θα παρουσιάζεται ένα νέο μοντέλο μέχρι το 2026, ξεκινώντας από την Tonale το 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Ζαν-Φιλίπ Ιμπαράτο, δήλωσε ότι η ιταλιική μάρκα πρόκειται να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο έως το 2026, ξεκινώντας από την έκδοση παραγωγής του crossover Tonale το 2022. Από το 2027 η Alfa Romeo θα γίνει ηλεκτρική.

Η Alfa Romeo Tonale αναμενόταν να παρουσιαστεί στο τέλος της φετινής χρονιάς, αλλά ο Ιμπαράτο δήλωσε ότι αυτό θα γίνει τελικά τον Μάρτιο του 2022. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι ο Ιμπαράτο δεν είναι ευχαριστημένος με την plug-in υβριδική έκδοση και αυτός είναι ο λόγος που η παρουσίαση του μοντέλου μετατέθηκε για λίγους μήνες.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για το μέλλον της Alfa Romeo, καθώς από το 2027 και μετά όλα τα μοντέλα της ιταλικής μάρκας θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Το επόμενο μοντέλο από την Tonale, η οποία έχει στενή συγγένεια με το Jeep Compass, φημολογείται θα είναι ένα ακόμα μικρότερο crossover και το περιμένουμε κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Τα μοντέλα της Alfa Romeo θα επικεντρώνονται στην οδηγική ευχαρίστηση και όχι στην υψηλή τεχνολογία. Ο ίδιος ο Ιμπαράτο άλλωστε έχει δηλώσει πρόσφατα ότι δεν θέλει η εταιρεία του να κατασκευάζει «iPad που έχουν γύρω τους και ένα αυτοκίνητο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!