Ο Μικ Σουμάχερ θέλει να βρίσκεται συνεχώς στους βαθμούς το 2022

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Μικ Σουμάχερ θέλει να βρίσκεται συνεχώς στους βαθμούς το 2022
Ο Μικ Σουμάχερ περιμένει να έχει ένα πιο δυνατό μονοθέσιο στα χέρια του το 2022, για να μπορεί να διεκδικεί βαθμούς σε κάθε αγώνα.

Η πρώτη σεζόν του Μικ Σουμάχερ στη Formula 1 έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα απαιτητική. Το μονοθέσιο της Haas είναι το πιο αργό του φετινού grid και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις έχει παλέψει για να περάσει στο Q2 στις κατατακτήριες. Ο νεαρός Γερμανός έχει κάνει ορισμένες καλές εμφανίσεις, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει στους περισσότερους αγώνες τον teammate του, Νικίτα Μαζέπιν.

Το 2021 είναι χρονιά εκμάθησης για τον Σουμάχερ, με την ίδια τη Haas να έχει παραδεχθεί πως όλοι οι πόροι της έχουν στραφεί στο 2022 και τη νέα εποχή της Formula 1.

Ο Σουμάχερ βλέπει την επόμενη σεζόν ως μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί και να διεκδικεί βαθμούς σε κάθε αγώνα. «Ελπίζω το 2022 να είμαστε στο μέσον του grid. Πιστεύω πως είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί. Ξέρουμε πως έχουμε ξεκινήσει το πρότζεκτ του 2022 νωρίτερα από όλους. Αυτό που θέλω είναι να είμαστε σταθερά στους βαθμούς, θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και θα δουλέψω πάρα πολύ σκληρά για να το καταφέρω αυτό».

Επιπλέον ο οδηγός της Haas μίλησε για τη φετινή απόδοση του ίδιου και της ομάδας του. «Πιστεύω πως στις κατατακτήριες είμαστε πιο κοντά από τις άλλες ομάδες, ενώ στους αγώνες δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα, πάνω-κάτω σε όλα. Οι αγώνες έχουν κυλήσει ομαλά σχετικά, αλλά είναι δύσκολοι, ενώ οι κατατακτήριες είναι πιο διασκεδαστικές».

Η Haas είναι η μοναδική ομάδα στο 2021 που δεν έχει κατακτήσει βαθμούς στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Image credit: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!