O Αλόνσο πίστεψε πως άξιζε το βάθρο

O Αλόνσο πίστεψε πως άξιζε το βάθρο
Ο Φερνάντο Αλόνσο έμεινε με πικρή γεύση έπειτα από το τέλος του GP Ρωσίας, καθώς πίστεψε πως μπορούσε να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Το GP Ρωσίας είχε ιδιαίτερα ανατρεπτικό χαρακτήρα στους τελευταίους γύρους, με τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της και να αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα. Οι μάχες ήταν έντονες ανάμεσα στους οδηγούς και τις ομάδες, ενώ η κάθε λανθασμένη απόφαση μπορούσε να αποβεί μοιραία στα τελικά αποτελέσματα.

Ο οδηγός της Alpine, Φερνάντο Αλόνσο, ήταν στη μάχη του βάθρου όταν είχε ξεκινήσει να βρέχει, όντας για λίγες στροφές στην 3η θέση του αγώνα. Η μάχη που έδινε με τους Ντάνιελ Ρικάρντο, Κάρλος Σάινθ και Σέρτζιο Πέρεζ ήταν μεγάλη, όμως η στρατηγική της Alpine τον περιόρισε στην 6η θέση.

Μιλώντας μετά τον αγώνα στο Σότσι, ο Αλόνσο ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τους βαθμούς, όμως απογοητευμένος που δεν ανέβηκε στο βάθρο. «Πρέπει να είμαι χαρούμενος με τους βαθμούς που πήρα. Ήταν μια καλή θέση για την ομάδα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Πιστεύω πως στο Σότσι είχαμε πολύ δυνατό ρυθμό. Μπορούσαμε να μείνουμε κοντά με τον Πέρεζ στην αρχή του αγώνα και μετά την αλλαγή ελαστικών προσπέρασα τον Μαξ Φερστάπεν. Το μονοθέσιο πετούσε και πιστεύω πως αξίζαμε περισσότερα. Όταν ξεκίνησε να βρέχει πέρασα τους Ρικάρντο, Πέρεζ και Σάινθ και ήμασταν στην 3η θέση. Πραγματικά πίστεψα πως μπορούσαμε να πάρουμε το βάθρο με την αξία μας, όχι με τύχη. Μετά ήρθε η βροχή, κάποιοι μπήκαν νωρίς, άλλοι αργά. Νομίζω εγώ και ο Λάντο χάσαμε πολλές θέσεις. Κάποιοι ήταν πολύ τυχεροί και ανέβηκαν στο βάθρο».

Στη συνέχεια ο Ισπανός πολυπρωταθλητής εξήγησε γιατί δεν μπήκε όταν έπρεπε για αλλαγή ελαστικών. «Οι αντίπαλοί μας πήραν ρίσκο. Κανονικά περιμένεις όταν είσαι με στεγνά ελαστικά και άλλαξαν σε ενδιάμεσα όταν η κατάσταση της πίστας ήταν δεν ήταν ακόμα ευνοϊκή για εκείνους. Αλλά μέσα σε 20 δευτερόλεπτα έβρεξε πολύ δυνατά. Αυτό δεν μπορείς να το προβλέψεις. Πήραν το ρίσκο και ήταν πολύ τυχεροί. Πιστεύω πως εμείς αξίζαμε περισσότερα, αλλά έχουμε πολλά θετικά να πάρουμε για την εμφάνισή μας».

Με την 6η θέση στο GP Ρωσίας, ο Αλόνσο έδωσε 8 βαθμούς στην Alpine, η οποία βρίσκεται στην 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών έχοντας προβάδισμα 19 βαθμών έναντι της AlphaTauri.

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!