BMW: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν χρειάζονται παραπάνω από 600 χλμ. αυτονομία

BMW: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν χρειάζονται παραπάνω από 600 χλμ. αυτονομία
Η BMW πιστεύει πως η αυτονομία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα, καθώς με την ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης η μεγάλη εμβέλεια δεν θα είναι απαραίτητη.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους των πόλεων του πλανήτη μας. Η δημοτικότητά τους αυξάνεται, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν ως πρωταρχικό στόχο την ηλεκτροκίνηση στις ατζέντες τους.

Ένας παράγοντας στον οποίο επενδύουν οι εταιρείες, είναι η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όσα περισσότερα χιλιόμετρα καλύπτει ένα μοντέλο τόσο πιο ελκυστικό είναι στην αγορά. Όμως η BMW έχει ξεχωριστή στρατηγική.

Ο επικεφαλής του προγράμματος i4 της BMW, Ντέιβιντ Φερουφίνο, αποκάλυψε στο WhichCar πως η γερμανική φίρμα δεν σκοπεύει να μεγαλώσει το εύρος αυτονομίας των μοντέλων της. «Τα 1000 χιλιόμετρα αυτονομίας είναι κάτι που δεν έχει ως στόχο η BMW για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Στοχεύουμε στα 600 χιλιόμετρα αυτονομίας για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά μας, και 100 χιλιόμετρα για τα plug-in υβριδικά. Για παράδειγμα η BMW i3, που είναι αυτοκίνητο πόλης, δεν χρειάζεται 600 χιλιόμετρα αυτονομίας, όμως η BMW iX και η BMW i4 χρειάζονται. Πέραν από την εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών υπάρχει τεράστια πρόοδος στις υποδομές φόρτισης».

Το 2022 η BMW θα λανσάρει τη νέα i4 με 590 χιλιόμετρα αυτονομίας, με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης από 10-80% μέσα σε μόλις 31 λεπτά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!