To πρόγραμμα της Formula 1 αυτό το τριήμερο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
To πρόγραμμα της Formula 1 αυτό το τριήμερο
Η Formula 1 επιστρέφει στην αγωνιστική δράση έπειτα από μια εβδομάδα διακοπής και το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών συνεχίζεται με το GP Ρωσίας.

Το τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το GP Ρωσίας στην πίστα του Σότσι. Ο αγώνας διεξήχθη για πρώτη φορά το 2014 και η Mercedes έχει το απόλυτο σε νίκες στη συγκεκριμένη διαδρομή. O Λιούις Χάμιλτον της Mercedes έχει τις περισσότερες νίκες στο Σότσι με 4, ενώ ο Βάλτερι Μπότας έχει 2. Μάλιστα, ο Φινλανδός κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο GP Ρωσίας.

H πίστα έχει μήκος 5,848 χλμ και ο αγώνας θα έχει διάρκεια 53 γύρους. Η πίστα δεν φημίζεται απαραίτητα για το θέαμα που προσφέρει, όμως η παρατεταμένη στροφή 4 προσφέρει έντονη οδηγική απόλαυση. Οι οδηγοί περνούν με τέρμα γκάζι τη συγκεκριμένη στροφή με ταχύτητες που αγγίζουν τα 290 χλμ/ώρα.

Ο οδηγός της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν προηγείται στη βαθμολογία με 226,5 βαθμούς, έναντι 221,5 βαθμούς του Λιούις Χάμιλτον. Οι δύο οδηγοί είχαν σύγκρουση στο GP Ιταλίας και αμφότεροι οδηγήθηκαν εκτός αγώνα. Οι αγωνοδίκες έριξαν την ευθύνη στον Ολλανδό οδηγό και έχει ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του GP Ρωσίας.

Ο καιρός αναμένεται να παίξει το δικό του ρόλο, με τις ως τώρα προβλέψεις να κάνουν λόγο για βροχή καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Η Pirelli θα φέρει στο GP Ρωσίας τις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της. Συγκεκριμένα ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 θα φέρει τις γόμες, C3, C4 και C5.

H τηλεοπτική κάλυψη του GP Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί από την ΕΡΤ και την Cosmote TV. Μην χάσετε τα LIVE του Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο και τον αγώνα την Κυριακή.

Πρόγραμμα GP Ρωσίας

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

11:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

15:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

12:00 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

15:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (Gazzetta LIVE)

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

15:00 Αγώνας (Gazzetta LIVE)

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!