O Προστ μισεί την ιδέα των αντίστροφων grid

O Προστ μισεί την ιδέα των αντίστροφων grid
O θρύλος της Formula 1 Αλέν Προστ αποκάλυψε πως αν η Formula 1 εφαρμόσει την ιδέα των αντίστροφων grid θα παρατήσει για πάντα το σπορ.

Η Formula 1 δοκίμασε για πρώτη φορά στην ιστορία της τους Αγώνες Sprint και ως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί σε δύο αγωνιστικά τριήμερα. Αρκετοί οδηγοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με το τι προσφέρουν οι Αγώνες Sprint, χαρακτηρίζοντάς τους «βαρετούς» και «ανούσιους».

Το σπορ προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να βελτιώσει τους Αγώνες Sprint και εξετάζει μια σειρά από αλλαγές για το 2022. Μια εκ των ιδεών που έχει πέσει στο τραπέζι είναι και πάλι τα αντίστροφα grid, δηλαδή να πραγματοποιείται ένας αγώνας το Σάββατο με αντίστροφη σειρά εκκίνησης από τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων.

Η ιδέα αυτή έχει προκαλέσει και στο παρελθόν πολλές αντιδράσεις, με τον ειδικό σύμβουλο της Alpine και 4 φορές πρωταθλητή της Formula 1 Αλέν Προστ να μιλά με σκληρή γλώσσα για το ενδεχόμενο αυτό.

«Είμαι πολύ θετικός στο να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα αν αυτό είναι πιθανό. Αλλά πρέπει να κατανοούμε γιατί παίρνουμε τις αποφάσεις αυτές, ποιοι είναι οι λόγοι. Η Formula 1 πρέπει να διατηρήσει τις παραδόσεις της, δηλαδή την κορυφαία τεχνολογία και να παραμείνει η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρέπει να καταλάβουμε πως η καλύτερη ομάδα πρέπει να κερδίσει γιατί είναι η καλύτερη. Αυτό είναι το πνεύμα και ο στόχος της Formula 1. Για παράδειγμα τα αντίστροφα grid τα μισώ. Μισώ την ιδέα αυτή. Αν υιοθετήσουν τα αντίστροφα grid τότε θα παρατήσω τη Formula 1 γιατί πιστεύω είναι το χειρότερο που μπορείς να σκεφτείς για τη Formula 1. Προτιμώ να έχω μια ομάδα που κυριαρχεί γιατί έχει κάνει την καλύτερη δουλειά. Όμως είμαι ανοικτός σε ιδέες, αλλά είμαι πολύ παραδοσιακός άνθρωπος», είπε ο Προστ στην επίσημη ιστοσελίδα της Alpine.

Μια ομάδα που ανοικτά έχει τεθεί υπέρ των αντίστροφων grid είναι η Ferrari. Ο τελευταίος Αγώνας Sprint που ενδέχεται να κρίνει το μέλλον τους στη Formula 1 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του GP Βραζιλίας.

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!