Ο Άλεξ Άλμπον στο στόχαστρο των Williams και Alfa Romeo

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Άλεξ Άλμπον στο στόχαστρο των Williams και Alfa Romeo
Ο Άλεξ Άλμπον ετοιμάζεται να κάνει την επιστροφή του στη Formula 1, με τον επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, να αποκαλύπτει ενδιαφέρον από δύο ομάδες.

Το μετεγγραφικό παζάρι της Formula 1 αρχίζει να παίρνει μορφή, με τις ομάδες να ολοκληρώνουν τις κινήσεις τους για τη σεζόν του 2022. Η πρώτη κίνηση έγινε όταν ο Κίμι Ράικονεν ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τη Formula 1, στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς.

Τη θέση του στην Alfa Romeo αναμένεται να καλύψει ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος θα χάσει από τον τωρινό οδηγό της Williams, Τζόρτζ Ράσελ τη θέση του στη Mercedes. Με τον Νικολάς Λατίφι να παραμένει όπως όλα δείχνουν στη Willimams το 2022, απομένουν δύο θέσεις να καλυφθούν για να ολοκληρωθεί το grid της επόμενης χρονιάς.

Δύο ονόματα που «παίζουν» πολύ δυνατά για τις θέσεις αυτές είναι του πρώην οδηγού της Toro Rosso και Red Bull, Άλεξ Άλμπον, και του πρωταθλητή της Formula E, Νικ Ντε Βρις. Ο πρώτος έχασε τη θέση του από τον Σέρτζιο Πέρεζ στους «ταύρους», έπειτα από μια πολύ κακή σεζόν το 2020.

Από τη μεριά της η Red Bull Racing κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, ώστε ο Ταϊλανδός να επιστρέψει στη Formula 1. Στο πλαίσιο του GP Ολλανδίας, ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ αποκάλυψε πως δύο ομάδες ενδιαφέρονται για τον Άλμπον.

«Ο Άλεξ αξίζει μια θέση στη Formula 1 το 2022. Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για εκείνον. Θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να τα καταφέρει. Ελπίζω τίποτα να μην τον εμποδίσει από το να επιστρέψει στη δράση. Η Williams και η Alfa Romeo εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τον Άλεξ. Προσπαθούμε να του βρούμε θέση και ανυπομονούμε να τον δούμε και πάλι στη Formula 1. Ευελπιστώ πως το θέμα θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Χόρνερ.

Ο Άλμπον αγωνίζεται στο DTM τη φετινή χρονιά, οδηγώντας αγωνιστικό GT3 της Ferrari στα χρώματα της Red Bull. Η εναλλακτική επιλογή του Άλμπον είναι το Indycar, με τον ίδιο να έχει ήδη παραβρεθεί στις ΗΠΑ για συζητήσεις με ομάδες.

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!