Νιούι: «Ο Φερστάπεν έχει όλα όσα χρειάζονται για να γίνει πρωταθλητής»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Νιούι: «Ο Φερστάπεν έχει όλα όσα χρειάζονται για να γίνει πρωταθλητής»
Ο χαρακτήρας και η οδηγική ικανότητα του Μαξ Φερστάπεν αντιστοιχούν σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της Red Bull Άντριαν Νιούι.

Το 2021 αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τον Μαξ Φερστάπεν να διεκδικήσει το πρωτάθλημα οδηγών, με το μονοθέσιο της Red Bull Racing να είναι το καλύτερο μονοθέσιο έως τώρα στη σεζόν. Όμως στη βαθμολογία, το προβάδισμα 33 βαθμών που είχε ο Φερστάπεν αντιστράφηκε σε μόλις δύο αγώνες υπέρ του Λιούις Χάμιλτον.

Η μάχη για το πρωτάθλημα στο δεύτερο μισό του 2021 θα είναι πιο έντονη από ποτέ, με την ψυχολογία των δύο οδηγών να παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβασή του. Ο Χάμιλτον, έχοντας κατακτήσει 7 πρωταθλήματα, γνωρίζει πώς είναι η πίεση να μάχεσαι για τον τίτλο ενώ για τον Φερστάπεν είναι πρωτόγνωρη εμπειρία στη Formula 1.

Όπως αναφέρεται στο f1.com, o επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Red Bull Racing, Άντριαν Νιούι, πιστεύει πως ο Ολλανδός οδηγός έχει όλα τα προσόντα που χρειάζονται για να στεφθεί πρωταθλητής. «Ο Μαξ έχει όλα όσα χρειάζεται για να ανταπεξέλθει κόντρα στις αντιξοότητες του πρωταθλήματος. Έχει την ίδιo ατσάλινo θάρρος όπως οποιοδήποτε άλλος πρωταθλητής. Μπορεί άμεσα να αφήσει ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν και να επικεντρωθεί στον επόμενο αγώνα. Η οδηγική του ικανότητα είναι προφανώς φοβερή, έχει εξελιχθεί σε έναν ώριμο και τρομερό οδηγό. Δεν έχει κάνει κανένα λάθος φέτος».

Εν συνεχεία, ο Νιούι τόνισε πως οι ατυχίες και οι κακοί αγώνες του Φερστάπεν φέτος δεν έχουν προέλθει από δικά του λάθη. «Στους αγώνες που δεν είχε καλά αποτελέσματα, δεν ήταν από δικά του λάθη. Όμως παρέμεινε συγκεντρωμένος και ανέκαμψε από όλες τις ατυχίες. Δεν πιστεύω πως η πίεση του πρωταθλήματος θα τον επηρεάσει. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να συνομιλήσεις για πολλά θέματα, έχει πολλά ενδιαφέροντα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν οδηγό Formula 1. Αν το μόνο σου ενδιαφέρον είναι η F1, τότε το καθιστά πιο σημαντικό απ’όσο πρέπει και αυτό φέρνει πίεση. Ο Μαξ έχει καταφέρει να εξισορροπήσει τον τομέα αυτό».

Η Formula 1 επιστρέφει μετά την καλοκαιρινή διακοπή το τριήμερο 27-19 Αυγούστου με το GP Βελγίου. Ο Χάμιλτον προηγείται στη βαθμολογία με 195 βαθμούς, έναντι 187 του Φερστάπεν.

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!