Ο Αλόνσο θα κέρδιζε σήμερα τον 23χρονο εαυτό του «με το ένα χέρι»

Κώστας Παστρίμας
Ο Αλόνσο θα κέρδιζε σήμερα τον 23χρονο εαυτό του «με το ένα χέρι»
Ο Φερνάντο Αλόνσο όχι μόνο δεν πιστεύει ότι η ηλικία του είναι μειονέκτημα αλλά στα 40 του λέει ότι είναι καλύτερος από ποτέ.

Όταν πέρυσι ο Φερνάντο Αλόνσο ανακοίνωσε την επιστροφή του στη Formula 1, πολύς κόσμος αμφισβήτησε αυτήν του την απόφαση κυρίως λόγω της ηλικίας του, Το καιρό που έγινε η ανακοίνωση ο Ισπανός πατούσε για τα καλά στα 39 και η φετινή σεζόν θα τον έβρισκε να αγωνίζεται στην ηλικία των 40 ετών. Ο ίδιος ο Αλόνσο, όμως, ποτέ δεν στάθηκε στην ηλικία του και δεν σταμάτησε να υποστηρίζει ότι η ημερομηνία γέννησής του δεν έχει καμία σχέση με την ικανότητά του να οδηγεί στο όριο ένα μονοθέσιο της Formula 1.

Ο καιρός πέρασε, το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε και η απάντηση δόθηκε οριστικά από τον ίδιο τον Φερνάντο Αλόνσο μέσα στις πίστες. Ο Ισπανός κάνει εξαιρετική χρονιά με το μονοθέσιο της Alpine και έχει βαθμολογηθεί σε 6 συνεχόμενους αγώνες, που είναι οι περισσότεροι από όλους τους οδηγούς φέτος. Ιδιαίτερα στον πιο πρόσφατο αγώνα στην Ουγγαρία, έδωσε ρεσιτάλ ανταγωνιστικότητας, μαχητικότητας και έξυπνης οδήγησης, κρατώντας πίσω του με πειστικό τρόπο τον Λιούις Χάμιλτον για 11 γύρους.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα της Ουγγαρίας όπως είναι φυσικό ρωτήθηκε ξανά τι ρόλο παίζει η ηλικία στην απόδοσή του και απάντησε με το γνωστό... αλονσικό τρόπο: μια υπερβολή, η οποία δόθηκε με τόση αυτοπεποίθηση που θα μπορούσε ακόμα και να γίνει πιστευτή: «Φαίνεται ότι πλέον στα σόσιαλ μίντια έχουμε μπερδευτεί σχετικά με την ηλικία και την απόδοση ενός αθλητή. Εδώ δεν είναι ο Γύρος Γαλλίας ούτε οι Ολυμπιακοί Αγώνες ούτε ποδόσφαιρο που στα 23 σου βρίσκεται στο απόγειο της απόδοσής σου. Αν έτρεχα σήμερα απέναντι στον 23 ετών εαυτό μου θα τον κέρδιζα με το ένα χέρι. Δεν το λέω μόνο για εμένα, όλοι θα σας έλεγαν το ίδιο. Δεν ισχύει ότι όσο νεώτερος είσαι τόσο ταχύτερος είσαι. Δεν λειτουργεί έτσι το έτσι το χρονόμετρο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!