Η Williams δεν εξαρτάται πλέον από pay drivers

Κώστας Παστρίμας
Η Williams δεν εξαρτάται πλέον από pay drivers
O CEO της Williams Γιοστ Καπίτο λέει ότι η ομάδα είναι οικονομικά υγιής και δεν χρειάζεται πια να παίρνει οδηγούς που φέρνουν χρήματα.

Η ομάδα της Williams μπήκε πέρυσι σε μια νέα εποχή, όταν η πέρασε από τα χέρια της οικογένειας του Σερ Φρανκ Γουίλιαμς στην Dorilton Capital. Η Williams έχει γράψει την ιστορία της στη Formula 1, κερδίζοντας τίτλους στις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Πρόσφατα όμως δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, που την ανάγκαζαν να προσλαμβάνει οδηγούς που έφερναν μαζί τους μεγάλες χορηγίες για να επιβιώσει.

Όπως όμως λέει ο Γιοστ Κααπίτο, που υπό τη νέα ιδιοκτησία της ομάδας έχει αναλάβει τη θέση του CEO, η οικονομική κατάσταση είναι βελτιωμένη και δεν χρειάζεται πλέον να φέρνει pay drivers: «Η Williams είναι σε θέση να αποφασιζει η ίδια για τους οδηγούς της και να μην εξαρτάται, όπως στο παρελθόν, από κάποιον οδηγό που φέρνει πολλά χρήματα. Έχουμε φτιάξει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο να επιστρέψουμε στην κορυφή και πρέπει να επιλέξουμε τους οδηγούς που ταιριάζουν σε αυτό το πλάνο. Η απόφαση είναι δική μας».

Με τον Τζορτζ Ράσελ να φαίνεται πως θα πάει στη Mercedes του χρόνου, ο Καπίτο μίλησε επίσης για τον άλλο οδηγό της ομάδας, τον Νίκολας Λατίφι, και τις πιθανότητες να παραμείνει το 2022, αν συνεχίσει να βελτιώνεται: «Στη σύγκριση με τον Τζορτζ, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, ιδιαίτερα στους αγώνες. Έχει καλή ταχύτητα, δεν κάνει λάθη και τερματίζει. Βοηθάει την ομάδα και όλοι τον συμπαθούν».

Image credit: Williams/facebook

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!