Νέος υπεύθυνος της Alfa Romeo για τη Formula 1 o Κριστιάνο Φιόριο

Νέος υπεύθυνος της Alfa Romeo για τη Formula 1 o Κριστιάνο Φιόριο
Ο Κριστιάνο Φιόριο θα είναι ο νέος υπεύθυνος της Alfa Romeo για το πρόγραμμα της Formula 1 και θα δίνει αναφορά στον CEO της εταιρείας Ζαν-Πιέρ Ιμπαράτο.

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως ο Κριστιάνο Φιόριο θα αποτελέσει τον νέο υπεύθυνο του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας στη Formula 1. H ιταλική φίρμα ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με τη Sauber Motorsport για τα επόμενα χρόνια, με το όνομα της ιταλικής φίρμας να παραμένει στη Formula 1.

Στο πλαίσιο της ανανέωσης της συνεργασίας, ανακοινώθηκαν αλλαγές στο διοικητικό τμήμα της εταιρείας. Ο νέος υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας, Κριστιάνο Φιόριο, θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της και θα δίνει αναφορά στον CEO της Alfa Romeo, Ζαν-Πιέρ Ιμπαράτο.

Σύμφωνα με την Alfa Romeo, η ανανέωση συνεργασίας με τη Sauber Motorsport αποτελεί ένα μακροπρόθεσμο πλάνο των Ιταλών για τη Formula 1, προωθώντας το πάθος της μάρκας για τους αγώνες σε συνδυασμό με την προβολή του εξηλεκτρισμού στα αυτοκίνητα παραγωγής. Η παρουσία της Alfa Romeo στη Formula 1 παραμένει ένας πολύ σημαντικός στρατηγικός παράγοντας, καθώς τα αγωνιστικά και εμπορικά προνόμια που προσφέρει είναι ιδιαίτερα ισχυρά.

Η συμβολή της Alfa Romeo στη Formula 1 σηματοδοτεί τη δέσμευση να επενδύσει στη νέα εποχή του σπορ, το οποίο αλλάζει σελίδα το 2022. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί θα αλλάξουν την εμφάνιση των μονοθεσίων και η Alfa Romeo στοχεύει ψηλά.

Ο Φιόριο αποτελεί μέλος της Alfa Romeo από το 2013 στο τμήμα μάρκετινγκ. Επιπλέον αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bascinet.

Προς το παρόν, Alfa Romeo βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος κατασκευαστών με 2 βαθμούς. Πρόσφατα, ο επικεφαλής της, Φρεντ Βασέρ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει το οδηγικό της δίδυμο την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!