Το πρόγραμμα της F1 αυτό το τριήμερο

Το πρόγραμμα της F1 αυτό το τριήμερο
Η αγωνιστική δράση στη Formula 1 επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο με το πάντα ανατρεπτικό GP Ουγγαρίας.

Ο ενδέκατος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2021 είναι το GP Ουγγαρίας. Η πίστα του Ουγγαρόρινγκ στη Βουδαπέστη θα αποτελέσει τον τελευταίο αγώνα πριν το φετινό καλοκαιρινό διάλειμμα.

Επιστροφή στη δράση με ένταση

Το GP Μ. Βρετανίας σημαδεύτηκε από την επαφή των Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν, με τον δεύτερο να οδηγείται εκτός αγώνα. Ο οδηγός της Mercedes κατάφερε να πάρει τη νίκη και μείωσε σημαντικά τη διαφορά στο πρωτάθλημα.

Έκτοτε υπήρξε «πόλεμος δηλώσεων» ανάμεσα στις δύο ομάδες, με το συμβάν να αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Λίγες ημέρες πριν το GP Ουγγαρίας, η Red Bull ζήτησε επανεξέταση της επαφής Χάμιλτον-Φερστάπεν και μένει να δούμε εάν το ζήτημα θα φτάσει σε νέα εξέταση από τους αγωνοδίκες.

Στα αγωνιστικά, αναμένουμε ακόμα μια σκληρή μάχη ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Οι αναβαθμίσεις της Mercedes της έδωσαν επιπλέον ταχύτητα στην W12 και θα περάσουν από επιπλέον δοκιμασία στο πολύ απαιτητικό Ουγγαρόρινγκ κόντρα στην πανίσχυρη Red Bull RB16. Η πίστα απαιτεί υψηλά επίπεδα κάθετης δύναμης, ενώ φθείρει ιδιαίτερα τα ελαστικά.

Ενδιαφέρον θα έχει η απόδοση της Ferrari, η οποία ήταν η έκπληξη στο Σίλβερστον. Παράλληλα, η McLaren θα φέρει αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της, σε μια προσπάθεια να παραμείνει μπροστά στη βαθμολογία από τη Ferrari. Λόγω υψηλών απαιτήσεων αεροδυναμικής θα έχει ενδιαφέρον πόσο έχουν βελτιωθεί οι υπόλοιπες ομάδες από πλευράς αναβαθμίσεων.

Η μάχη στο πρωτάθλημα

Στο πρωτάθλημα οδηγών, ο Φερστάπεν διατηρεί την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα έχοντας πλέον διαφορά μόνο 8 βαθμούς από τον Χάμιλτον. Στους κατασκευαστές, η Mercedes μείωσε επίσης τη διαφορά στους 4 βαθμούς από τη Red Bull. Η McLaren είναι 15 βαθμούς μπροστά από τη Ferrari, ενώ μεγάλη μάχη έχουμε για την 5η θέση, με τις Alpha Tauri, Aston Martin και Alpine να έχουν διαφορά μόλις 9 βαθμούς.

Η τηλεοπτική κάλυψη του GP Μ. Βρετανίας για το Πρωτάθλημα της F1 θα γίνει μέσω της ΕΡΤ και της Cosmote TV. Μην χάσετε τα LIVE του Gazzetta, τόσο στις κατατακτήριες αλλά και στον αγώνα.

Πρόγραμμα GP Ουγγαρίας

Παρασκευή 30 Ιουλίου

12:30 – Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών

16:00 – Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών

Σάββατο 31 Ιουλίου

13:00 – Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών

16:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (Gazzetta LIVE)

Κυριακή 1 Αυγούστου

16:00 – Αγώνας (Gazzetta LIVE)

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!