Η ατιμωρησία των άλλων οδηγών έχει κάνει τον Αλόνσο πιο επιθετικό

Η ατιμωρησία των άλλων οδηγών έχει κάνει τον Αλόνσο πιο επιθετικό
Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει αλλάξει τον τρόπο οδήγησής του στους τελευταίους αγώνες, καθώς πιστεύει ότι οι κανονισμοί της F1 δεν εφαρμόζονται επαρκώς.

Ο οδηγός της Alpine, Φερνάντο Αλόνσο, βρίσκεται σε μια συνεχή κόντρα με τον τρόπο οδήγησης άλλων οδηγών στους τελευταίους αγώνες. Στην Αυστρία διαμαρτυρόταν συχνά και τις γραμμές των αντιπάλων του στη στροφή 1, λέγοντας πως έπρεπε να δεχθούν ποινή.

Η κατάσταση γύρισε μπούμερανγκ στο Σίλβερστον, όπου στον αγώνα Sprint έκανε κινήσεις αριστερά-δεξιά στις ευθείες για να «σπάσει» το φαινόμενο του slipstream από τους αντιπάλους του. Σκοπός του ήταν να μη δεχθεί προσπέρασμα, με ορισμένους οδηγούς να τον κατηγορούν για την τακτική αυτήν. Μάλιστα, δέχθηκε προειδοποίηση από τους αγωνοδίκες.

Μιλώντας μετά τον αγώνα του GP Μ. Βρετανίας, o Αλόνσο αναφέρθηκε στην επιείκεια που δείχνει ο Διευθυντής Αγώνα Μάικλ Μάσι και αυτό τον οδήγησε να αλλάξει νοοτροπία οδήγησης. «Ήμουν πάντα καθαρός οδηγός και θα παραμείνω έως το τέλος της καριέρας μου. Είμαι από τους λίγους που δεν έχω βαθμούς ποινής στην αγωνιστική άδειά μου. Έχουμε προσπαθήσει να μιλήσουμε με τον Διευθυντή Αγώνα και πάντα προσπαθούμε να τονίσουμε πράγματα που κάνουν άλλοι οδηγοί, αλλά οι απαντήσεις είναι ελάχιστες και αυτό είναι πολύ παράξενο. Δεν θέλω να κατηγορώ και να κλαίγομαι σε κάθε αγώνα για κάτι που κάνουν άλλοι οδηγοί. Η στρατηγική μας δεν έφερε κάποια λύση. Οπότε καταλάβαμε πως το σωστό είναι να κάνουμε αυτό που κάνουν και οι άλλοι. Είναι το μόνο που μπορεί να γίνει».

Η F1 όπως το ποδόσφαιρο

Στη συνέχεια ο Αλόνσο σύγκρινε την οδήγηση των άλλων οδηγών με περιπτώσεις ποδοσφαίρου, όπου ο διαιτητής κάνει τα στραβά μάτια. «Προσπαθήσαμε να είμαστε καθαροί, λέμε στον «διαιτητή» πως παίζουν με το χέρι εντός περιοχής. Αλλά αν ο διαιτητής δεν κάνει τίποτα τότε θα παίξουμε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο. Δεν θα θέλαμε να το κάνουμε. Αλλά όπως φαίνεται κάποια πράγματα δεν ισχύουν στη σημερινή F1, οπότε ακολουθούμε όσα γίνονται και δεν νιώθουμε πως δεν είμαστε μέρος του σπορ. Παίζουμε με τους ίδιους κανόνες με όλους».

Ο Αλόνσο βαθμολογήθηκε για πέμπτο σερί αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς.

Image credit: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!