Καπίτο: «Η απογοήτευση της Williams είναι καλό σημάδι»

Καπίτο: «Η απογοήτευση της Williams είναι καλό σημάδι»
Ο CEO της Williams, Γιόστ Καπίτο, είναι χαρούμενος από τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του χειρίστηκε το αποτέλεσμα του GP Αυστρίας γιατί δείχνει φιλοδοξία.

Η Williams πραγματοποιεί μια ιδιαίτερα θετική πορεία στο 2021, παρά το γεγονός πως δεν έχει σκοράρει ακόμα βαθμούς. O Τζόρτζ Ράσελ στο GP Αυστρίας βρισκόταν εντός της βαθμολογούμενης 10άδας, όμως έχασε το βαθμό από τον Φερνάντο Αλόνσο της Alpine στους τελευταίους γύρους.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τεράστια απογοήτευση στους ανθρώπους της ομάδας. Ο λόγος είναι πως βρέθηκαν σε θέση να διεκδικούν βαθμούς έχοντας έναν εξαιρετικό ρυθμό και δίχως προβλήματα αντιπάλων τους για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Το κλίμα απογοήτευσης στην ομάδα χαροποίησε τον Γιόστ Καπίτο, ο οποίος βλέπει μια αλλαγή νοοτροπίας στην ομάδα του από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα CEO: Ας πούμε πως είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Εγώ είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που όλοι τους είναι απογοητευμένοι, διότι πριν από τέσσερις εβδομάδες όλοι θα είχαν πανηγυρίσει την 11η θέση. Η 12η θέση στη Γαλλία ήταν φοβερή και τώρα με το να είμαστε απογοητευμένοι με την 11η δείχνει τη φλόγα και τον ενθουσιασμό που καίει εντός της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό που διψάνε για περισσότερα και τους ωθεί να πιέσουν περισσότερο».

Εν συνεχεία, ο Καπίτο αναφέρθηκε στην πρόοδο του Ράσελ το τελευταίο χρονικό διάστημα και τις ελπίδες της ομάδας για βαθμούς σε μετέπειτα αγώνες. «Η Γαλλία ήταν φανταστικός αγώνας για τον Ράσελ, όπως η Αυστρία και κατά μια έννοια η Στυρία. Πιστεύω πως εάν πριν τον τριπλό αγώνα συζητούσαμε τέτοια αποτελέσματα θα ήμασταν τρελοί. Τώρα είμαστε απογοητευμένοι. Το μονοθέσιο μας εξαρτάται πολύ από τις καιρικές συνθήκες και σε συνθήκες με αυξημένες ριπές ανέμου δυσκολευόμαστε. Πιστεύω στον επόμενο αγώνα εάν δεν είναι κακές οι συνθήκες μπορούμε να είμαστε σε παρόμοια θέση με αυτή της Αυστρίας».

Η τελευταία φορά που βαθμολογήθηκε η Williams ήταν πίσω στο GP Γερμανίας του 2019, δια χειρός Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Για να βαθμολογηθεί όμως ο Πολωνός, έπρεπε να αποκλειστούν από τα αποτελέσματα οι δύο Alfa Romeo, έπειτα από παραβίαση κανονισμού χαρτογραφήσεων στη διαδικασία εκκίνησης.

Image credit: Williams F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!