O Αλόνσο έχει πάρει την επιστροφή του στην F1 στα σοβαρά

O Αλόνσο έχει πάρει την επιστροφή του στην F1 στα σοβαρά
Μετά το δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, ο Φερνάντο Αλόνσο αρχίζει να δείχνει τον πραγματικό εαυτό του.

Ο Φερνάντο Αλόνσο επέστρεψε στη Formula 1 φέτος με την ομάδα της Alpine (που μέχρι πέρυσι ονομαζόταν Renault) ύστερα από απουσία δύο ετών. Η επιστροφή του στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος δεν είχε αποδειχτεί ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς με εξαίρεση τον εναρκτήριο αγώνα στο Μπαχρέιν έδειξε να δυσκολεύεται να πάρει τα μέγιστα από το μονοθέσιο και έχανε σταθερά στην εσωτερική μάχη της ομάδας από τον ομόσταβλό του, Εσταμπάν Οκόν.

Στους πιο πρόσφατους αγώνες όμως η εικόνα αυτή έχει ανατραπεί. Ο Αλόνσο τερματίζει σταθερά στη βαθμολογούμενη 10άδα και επίσης κερδίζει πειστικά τον Οκόν τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα.

Σκληρή δουλειά και σωστή στάση

Ένας από τους ανθρώπους μέσα στην Alpine που γνωρίζει καλά τον Αλόνσο είναι ο Άλαν Περμέιν, που συνεργάστηκε μαζί του και στα τρία περάσματα του Ισπανού από την ομάδα του Enstone. Ο Περμέιν, που είναι τώρα ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Alpine, επισημαίνει ότι η σκληρή δουλειά του Αλόνσο αλλά και η στάση που κράτησε όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά είναι οι λόγοι της αγωνιστικής του ανόδου.

«Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, υπάρχει μόνο σκληρή δουλειά και όντως (ο Αλόνσο) δουλεύει σκληρά. Δούλεψε σκληρά και πριν από το ξεκίνημα της σεζόν. Νομίζω ότι ο ίδιος θεωρούσε ότι ήρθε περισσότερο προετοιμασμένος από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Αντί όμως να φέρει προβλήματα, ποτέ δεν κατηγόρησε την ομάδα ή το μονοθέσιο. Μου είπε 'Εγώ φταίω, εγώ πρέπει να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος' – μου το είπε στο γραφείο μου αλλά το ίδιο είπε στον Τύπο. Δεν νομίζω ότι έχει ολοκληρώσει αυτήν τη διαδικασία. Ακόμα χτίζει την ομάδα γύρω του και όλοι κάνουν πολύ καλή δουλειά», είπε ο Περμέιν.

Προσοχή στη λεπτομέρεια

Σύμφωνα τον Περμέιν, ο φετινός Φερνάντο Αλόνσο έχει μια πιο ολοκληρωτική προσέγγιση και δίνει προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια στο κυνήγι της τελειότητας: «Τα κάνει όλα σωστά και δεν παίρνει τίποτα για δεδομένο. Είναι εύκολο να πούμε ότι τώρα είναι μεγαλύτερος και σοφότερος, αλλά έτσι είναι. Είναι πολύ προσεκτικός, δουλεύει πολύ σκληρά και πολλές ώρες είτε μέσα στο μονοθέσιο είτε στο λάπτοπ. Δεν θυμάμαι να τον έχω δει σε πολλά track walk στο παρελθόν (σ.σ. πολλοί οδηγοί την Πέμπτη πριν από τον αγώνα κάνουν το γύρο της πίστας με τα πόδια για να πάρουν μια ιδέα για την κατάσταση της ασφάλτου, των κερμπ κ.λπ.). Ήταν κάτι που μισούσε. Είμαι σίγουρος ότι ακόμα το μισεί. Αλλά αν αν πιστεύει ότι μπορεί να του δώσει έστω και μισό τοις εκατό, είναι εκεί έξω και κοιτάζει τα κερμπ».

alpine

Ο ίδιος ο Αλόνσο βέβαια δίνει άλλη εξήγηση στο ότι φέτος συμμετέχει στα track walk: «Το έκανα μια φορά στο Πορτιμάο γιατί η πίστα ήταν καινούργια για εμένα. Και ήταν ο καλύτερος αγώνας, πήραμε πολλούς βαθμούς. Μετά δεν το κάναμε σε Βαρκελώνη και Μονακό και δεν πήραμε καθόλου βαθμούς. Μετά είπα ΟΚ, ας το δοκιμάσουμε στο Μπακού, και βγήκα 6ος. Ήταν ο καλύτερος αγώνας μας. Από εκείνο το σημείο και ύστερα συνέχισα να κάνω track walk και συνεχίζουμε να παίρνουμε βαθμούς την Κυριακή. Προς το παρόν είναι μόνο μια πρόληψη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!