O Προστ εκθειάζει τη βελτίωση του Αλόνσο

O Προστ εκθειάζει τη βελτίωση του Αλόνσο
Ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Αλέν Πρόστ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την πρόοδο του Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Φερνάντο Αλόνσο επέστρεψε στη Formula 1, έπειτα από απουσία δύο ετών για λογαριασμό της ομάδας της Alpine. Μέχρι πέρυσι τη γνωρίζαμε με το όνομα Renault, όμως έπειτα από στρατηγική απόφαση, ντύθηκε στα μπλε για το 2021.

Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της Alpine, η οποία υστερούσε έναντι των αντιπάλων της. Επιπλέον, ο Αλόνσο έδειχνε να μην έχει βρει την πραγματική του ταχύτητα σε αυτό το διάστημα.

Όμως στο GP Γαλλίας, τον εντός έδρας αγώνα της ομάδας, ο Ισπανός πήρε την 8η θέση και σημαντικούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Κέρδισε στα ίσα τον teammate του Εστεμπάν Οκόν, κάνοντας και πολλά προσπεράσματα.

Ο ειδικός σύμβουλος της Alpine, Αλέν Πρόστ, μίλησε για τη βελτίωση του Αλόνσο μέσα στη χρονιά. Θυμήθηκε το δικό του παράδειγμα πίσω στο 1992, ενώ απόδοση του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην F1 και μία στο WEC δεν ήταν έκπληξη για αυτόν: «Πάντα θυμάμαι όταν είχα σταματήσει για έξι μήνες, πως η επιστροφή μου το 1992 ήταν πολύ δύσκολη», δήλωσε αρχικά ο 4 φορές Πρωταθλητής στο motorsport.com. Και συνέχισε: «Τότε κάναμε δοκιμές συνεχώς όμως, κάναμε κάθε εβδομάδα. Ήταν προφανές πως ο Αλόνσο δεν θα ήταν σε κορυφαίο επίπεδο από την αρχή της χρονιάς. Έχει στα χέρια του ένα νέο μονοθέσιο, μια καινούργια ομάδα και έλλειπε για δύο χρόνια. Ο στόχος του ήταν το GP Γαλλίας πάνω κάτω όπως μας έλεγε. Δεν ήταν κάτι το αφύσικο. Τώρα έχει επιστρέψει στον παλιό καλό του εαυτό».

O Αλόνσο βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας οδηγών με 17 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τον Οκόν που βρίσκεται 12ος. Η Formula 1 ταξιδεύει στην Αυστρία για τον πρώτο αγώνα από τους δύο διαδοχικούς στο Red Bull Ring.

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!