GP Γαλλίας FP3: Έσπασε τα χρονόμετρα ο Φερστάπεν

GP Γαλλίας FP3: Έσπασε τα χρονόμετρα ο Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τη μάχη για την pole position στο Πολ Ρικάρ να αναμένεται με αγωνία.

Ο Μαξ Φερστάπεν έδειξε τα δόντια του στη διαδικασία του FP3 για το GP Γαλλίας. Λίγο πριν τις κατατακτήριες, οι ομάδες έκαναν τις τελευταίες τους προετοιμασίες και προσομοιώσεις, ώστε να είναι έτοιμες για τη μεγάλη μάχη. Οι εκπλήξεις δεν ήταν πολλές, όμως προμηνύεται μια άκρως συναρπαστική διαδικασία.

Εντυπωσιακός Μαξ Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το εντυπωσιακό 1:31.300 και πήρε την 1η θέση σε μια επίδειξη ισχύος. Ο χρόνος του ήταν τόσο καλός που άφησε τον Βάλτερι Μπότας της Mercedes πίσω του για 0,747 δευτ, διαφορά η οποία είναι τεράστια. Οι χαρτογραφήσεις που χρησιμοποιούν οι ομάδες είναι άγνωστες και η αλήθεια θα φανεί στο Q3. H έκπληξη ήρθε στη 3η θέση στο πρόσωπο του Κάρλος Σάινθ. Ο οδηγός της Ferrari έκανε έναν ταχύτατο χρόνο στο 1:32.195 και έφερε χαμόγελα στο στρατόπεδο της Scuderia. Μάλιστα, πραγματοποίησε δύο ακόμα πολύ δυνατά περάσματα.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ με τη δεύτερη Red Bull έμεινε στη 4η θέση, όμως η διαφορά των 0,938 δευτ. από τον teammate του σίγουρα του δημιουργεί ερωτηματικά. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν μόλις στην 5η θέση στη κατάταξη του FP3, όντας σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή. Ο Λάντο Νόρις έφερε τη McLaren στην 6η θέση με έναν πολύ καλό χρόνο στο 1:32.336, δείχνοντας πως είναι στο παιχνίδι του Q3.

Οι δύο Alpine συνέχισαν τη θετική τους πορεία έως τώρα στο τριήμερο με διπλή παρουσία στις 10 πρώτες θέσεις. Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ταχύτερος του Εστεμπάν Οκόν για 0,057 δευτ. ενώ τη πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Πιέρ Γκασλί και Ντάνιελ Ρικάρντο. Συνολικά 6 ομάδες αποτέλεσαν τις θέσεις αυτές.

Ο Σάρλ Λεκλέρ με τη Ferrari ήταν μόλις στην 11η θέση, κάνοντας λάθος στο γρήγορο γύρο του. Ταχύτερη Alfa Romeo ήταν αυτή του Αντόνιο Τζοβινάτσι στο 1:33.017, ενώ πίσω του ήταν ο Λανς Στρόλ με την Aston Martin. O Καναδός έκλεισε στη 13η θέση, με την ομάδα να ακολουθεί ένα ανορθόδοξο πρόγραμμα, με ελάχιστο χρόνο στη δοκιμή της μαλακής γόμας, δίνοντας έμφαση στο ρυθμό αγώνα.

Ο Τζόρτζ Ράσελ για λογαριασμό της Williams ήταν στη 16η θέση και 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φερστάπεν, ενώ η ταχύτερη Haas ήταν αυτή του Μικ Σουμάχερ στη 19η θέση, άλλα 0,8 δευτ πίσω του. Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 με τις κατατακτήριες δοκιμές, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε μέσω του live του Gazzetta.

Αποτελέσματα FP3 GP Γαλλίας

GP Γαλλίας

Image credit: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!