Τέλος ο Ρόμπερτς από τη Williams, επικεφαλής ο Καπίτο

Τέλος ο Ρόμπερτς από τη Williams, επικεφαλής ο Καπίτο
Η Williams Racing γνωστοποίησε αλλαγές στο λειτουργικό της σχήμα με άμεση ισχύ

Ο CEO της Williams, Γιοστ Καπίτο θα αναλάβει από τον ερχόμενο αγώνα στη Γαλλία χρέη επικεφαλής της ομάδας. Θα αντικαταστήσει τον Σάιμον Ρόμπερτς, ο οποίος κατείχε το ρόλο για τους τελευταίους 12 μήνες.

Η ομάδα είχε γνωστοποιήσει πως ο ρόλος του Ρόμπερτς θα είναι μόνιμος από το 2021. Όμως οι εσωτερικές αλλαγές με νέα υψηλόβαθμα στελέχη φέρνουν επιπλέον αλλαγές στο στρατηγικό κομμάτι της.

Ο Καπίτο θα διατηρήσει το ρόλο του ως CEO, ενώ στην ανακοίνωσή της η Williams ευχαρίστησε τον Ρόμπερτς για τη συνεισφορά του. «Ο Σάιμον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη προσαρμογή της ομάδας τους τελευταίους 12 μήνες και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη συνεισφορά του το διάστημα αυτό».

Από τη μεριά του, ο Ρόμπερτς εξέφρασε την ευχαρίστησή του, ψάχνοντας πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. «Ήταν μεγάλη μου ευχαρίστηση που είχα το ρόλο του επικεφαλής ομάδας μετά την αποχώρηση της οικογένειας από το σπορ. Με τις αλλαγές που ήρθαν τώρα στην ομάδα, ανυπομονώ για μια νέα πρόκληση και εύχομαι σε όλους στη Williams επιτυχίες στο μέλλον».

Η αναδιάρθρωση στο εσωτερικό της Williams συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, με τους νέους ιδιοκτήτες της Dorlington Capital να επενδύουν σημαντικά στο πρότζεκτ. O Φρανσουά-Χαβιέ Ντεμεσόν θα αναλάβει τα τμήματα μηχανικής και εργασιών της ομάδας στη πίστα.

H Williams βρίσκεται στη τελευταία θέση της βαθμολογίας με μηδέν βαθμούς. Μάλιστα, μετά το GP Αζερμπαϊτζάν η Haas σκόραρε καλύτερο πλασάρισμα στην κατάταξη, ξεπερνώντας την ομάδα του Grove.

Image credit: Williams Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!