Η Ελ Πουριέ Σεντ Πιέρ
03/03/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Ελ Πουριέ Σεντ Πιέρ: Από την φάρμα και την αίθουσα τοκετού, στην κορυφή του κόσμου

Κώστας Ευθυμιάδης

Η απίθανη διαδρομή των τελευταίων δύο ετών της Ελ Πουριέ Σεντ Πιέρ, που ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού της, στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Μέχρι τα 27 της χρόνια, η Ελ Πουριέ Σεντ Πιέρ δεν είχε να επιδείξει τίποτε το εντυπωσιακό στην καριέρα της.

Εκείνη τη χρονιά, το 2022 στον τρίτο μόλις μεγάλο αγώνα της καριέρας της που ήταν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, η Αμερικανίδα από το Βερμόντ κατάφερε να εκπληξει τους πάντες, κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο στα 3.000 μέτρα. Πριν από αυτό είχε μια 11η θέση στα 5.000μ στο Παγκόσμιο ανοιχτού στη Ντόχα και μία 10η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα 1.500μ.

Η αθλήτρια που μεγάλωσε αρμέγοντας αγελάδες στη φάρμα των γονιών της όσο πήγαινε σχολείο, έκανε αθλητισμό σπουδάζοντας παράλληλα διατροφολόγος, δίνοντας όλο το βάρος στις σπουδές της, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κάνει κάτι σε διεθνές επίπεδο μέχρι το Βελιγράδι.

Παράλληλα, συνέχισε να ζει στην φάρμα φροντίζοντας τα ζώα της, συνδυάζοντας την δουλειά με την προπόνηση. Νωρίτερα, το 2020 είχε παντρευτεί τον παιδικό της έρωτα, τον Τζο Σεντ Πιέρ με τον οποίο έμεναν μαζί στη φάρμα.

Σταμάτησε, γέννησε, επέστρεψε και θριάμβευσε

Το καλοκαίρι του 2022 μετά το αργυρό στο Βελιγράδι… εξαφανίστηκε από την διεθνή σκηνή, αλλά όπως έγινε γνωστό μετά, είχε μείνει έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Γέννησε στις 4 Μαρτίου και δύο μήνες μετά επέστρεψε στις προπονήσεις. Αυτό το αργυρό μετάλλιο που πήρε στο Βελιγράδι ήταν το κίνητρό της να επιστρέψει στην διεθνή σκηνή και αποφάσισε να το κάνει στην ίδια διοργάνωση, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Πήρε τον σύζυγο και τον γιο τους και πήγαν στη Γλασκόβη όπου κατάφερε να κερδίσει με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο, το μεγάλο φαβορί του αγώνα, την Γκουντάφ Τσεγκάι, σημειώνοντας και ρεκόρ Αμερικής!

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αγκαλιάσει το παιδί της, το οποίο για πρώτη φορά την είδε να τρέχει, για να αποδειχθεί και… γουρλίδικο. Έτσι, αύριο θα γιορτάσει στη Γλασκόβη με τον καλύτερο τρόπο τα πρώτα του γενέθλια.

«Είναι ότι ονειρευόμουν. Ηταν μια μεγάλη χρονιά για μένα, πολύ έντονη συναισθηματικά. Το να γεννήσω πριν ένα χρόνο και να έρθω και να γίνω παγκόσμια πρωταθλήτρια, ούτε που το φανταζόμουν. Νιώθω άλλος άνθρωπος, άλλη αθλήτρια. Είναι σαν να έκανα έναν πλήρη κύκλο και να επέστρεψα. Μεγάλο boost εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων» ανέφερε η Αμερικανίδα παγκόσμια, πλέον, πρωταθλήτρια του κλειστού.


Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]