Αντωνακάκη και Περδικάκη

Αντωνακάκη/Περδικάκη στο GWomen: «Nα ανεβάσουμε πάλι το επίπεδο στο Beach Volley»

Οι 19χρονες Γεωργίνα Αντωνακάκη και Ιωάννα Περδικάκη που κατάφεραν να κατακτήσουν το Athens Golden Cup και να αποθεωθούν από τον κόσμο που γέμισε τις εξέδρες στο Σύνταγμα, μιλάνε στο GWomen για την μεγάλη τους πρωτιά και στέκονται στο πόσο καλό κάνουν στο άθλημα τέτοια τουρνουά.

Έχοντας κατακτήσει ότι υπάρχει στις μικρές ηλικίες, οι Γεωργίνα Αντωνακάκη και Ιωάννα Περδικάκη έδειχναν πως το μέλλον τους στο Beach Volley θα είναι εξαιρετικό.

Πριν φτάσουν στα 20, οι Κρητικοπούλες, κατάφεραν αρχικά να προκριθούν από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό του Athens Golden Cup, ωστόσο αυτό δεν τους έφτανε.

Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις έφτασαν μέχρι τον μεγάλο τελικό. Εκεί έχοντας απέναντί τους, τις Δήμητρα Μαναβή και Μυρτώ Καλαμαρίδου κατάφεραν να κάνουν το πρώτο μεγάλο άλμα στην καριέρα τους στην άμμο. Μπροστά σε 1.000 φίλους του Beach Volley που κατέκλυσαν κάθε γωνιά της εγκατάστασης που μετά από 12 χρόνια, φτιάχτηκε και πάλι στην Πλατεία Συντάγματος, έκαναν την έκπληξη επικρατώντας με 2-1 και πήραν τον πρώτο τους τίτλο σε τουρνουά Masters.

Και τι τίτλο, καθώς μιλάμε για ένα τουρνουά που διεξήχθη στο πιο κεντρικό σημείο όχι της Αθήνας, αλλά και της Ελλάδας και μπροστά σε κόσμο που έχουμε χρόνια να δούμε σε αυτό το άθλημα που πέρασε πολλά, ωστόσο δείχνει να βρίσκει και πάλι τον δρόμο του.

Οι δύο Κρητικοπούλες μίλησαν στο GWomen για την μεγάλη αυτή επιτυχία, αφιέρωσαν την πρωτιά στις οικογένειές τους και τους προπονητές τους (νυν και προηγούμενο) και αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στο Athens Gold επισημαίνοντας πως τέτοια τουρνουά είναι σε θέση να ανεβάσουν και πάλι επίπεδο τον βασιλιά του καλοκαιριού.

Κορίτσια συγχαρητήρια. Μεγάλη νίκη και μάλιστα μπροστά σε τόσο κόσμο. Πως το ζήσατε όλο αυτό;

Αντωνακάκη: «Για εμάς ήταν κάτι πάρα πολύ μεγάλο. Και μόνο που είχαμε φτάσει εδώ ήμασταν ήδη πολύ ευχαριστημένες και είπαμε θα πάμε στον τελικό, θα παίξουμε αυτό που ξέρουμε και ότι γίνει. Ξέραμε πως τα κορίτσια ήταν πολύ καλά και μας εκπροσωπούν κιόλας ως Εθνική ομάδα και εμείς δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Περδικάκη: «Είμαστε υπέρ ευχαριστημένες, πάρα πολύ χαρούμενες. Ξεκινήσαμε από τα προκριματικά και εδώ που φτάσαμε όπως είπε και η Γεωργίνα είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένες. Είναι ένα ιστορικό τουρνουά μετά από τόσα χρόνια και είμαστε περήφανες που πήραμε την πρώτη θέση».

image

«Απίστευτος ο κόσμος, το γήπεδο ήταν γεμάτο σε κάθε αγώνα»

Είπατε για ιστορικό τουρνουά. Πως είδατε όλο το Athens Golden, ξεκινώντας από τα προκριματικά και βλέποντας όλον αυτόν τον κόσμο να έρχεται κάθε μέρα και να βλέπει τους αγώνες;

Αντωνακάκη: «Σίγουρα είναι πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία. Ο κόσμος ήταν απίστευτος, το γήπεδο ήταν γεμάτο σε κάθε αγώνα. Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε τόσο κόσμο, ωστόσο αυτό δεν μας άγχωσε και πραγματικά μπήκα στο γήπεδο και ανατρίχιασα».

Περδικάκη: «Πραγματικά το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, μας έδωσε πολύ δύναμη ο κόσμος που μας υποστήριζε και είμαστε υπέρ ευχαριστημένες».

Η πρώτη σημαντική πρωτιά εντός συνόρων και στην κατηγορία των γυναικών ήρθε. Ποια είναι τα όνειρα από εδώ και πέρα;

Αντωνακάκη: «Επόμενος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Κ22 που θα γίνει στην Ολλανδία και θέλουμε και εκεί να πάρουμε μια καλύτερη θέση από την περσινή που είχαμε βγει πέμπτες. Και μετά τα υπόλοιπα Masters και Open».

Περδικάκη: «Όπως είπε και η συμπαίκτριά μου η Ολλανδία είναι ο επόμενος στόχος και συνεχίζουμε με χαμηλά το κεφάλι, βήμα-βήμα και πιστεύω πως θα πετυχαίνουμε τους στόχους μας».

Aντωνακάκη και Περδικάκη

Τα τελευταία χρόνια είχαμε δει το άθλημα του Beach Volley να περνάει μια κάμψη. Θεωρείται πως πλέον βρίσκεται σε ανοδική πορεία;

Αντωνακάκη: «Σίγουρα όταν γίνονται τόσο ωραία τουρνουά και μπροστά σε τόσο κόσμο στην πλατεία Συντάγματος και Αριστοτέλους που θα γίνει, σίγουρα, βλέπει ο κόσμος, του αρέσει και φαίνεται αυτό και ελπίζω σε κάποια χρόνια να καταφέρουμε να το ανεβάσουμε και πάλι επίπεδο».

Περδικάκη: «Όπως είπε και η Γεωργίνα είναι απίστευτες διοργανώσεις σε κεντρικά μέρη, τα βλέπει ο κόσμος, γνωρίζει το άθλημα και πιστεύω πως με τον καιρό θα ανέβει και άλλο».

image

«Νιώσαμε περηφάνια που οι κόποι μας ανταμοίφθηκαν»

Πάμε στην απονομή. Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα όταν ανεβήκατε στο βάθρο και πήρατε το Κύπελλο;

Αντωνακάκη: «Ένιωσα πολύ χαρούμενη, περήφανη. Δεν έχουμε ξανανέβει σε βάθρο σε τόσο μεγάλη διοργάνωση και πραγματικά ήταν κάτι μοναδικό».

Περδικάκη: «Ένιωσα και εγώ περήφανη, ότι οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Όπως είπε και η Γεωργίνα δεν έχουμε ξανανέβει σε βάθρο σε τόσο μεγάλους αγώνες. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες και ικανοποιημένες».

Και εσύ Γεωργίνα έχεις έναν λόγο παραπάνω γιατί κατάφερες να βγεις και πολυτιμότερη παίκτρια. Αυτό πως το βίωσες;

Αντωνακάκη: «Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα καθόλου. Χάρηκα πάρα πολύ και έμεινα με το στόμα ανοικτό».

Αντωνακάκη και Περδικάκη

Και που αφιερώνεται την πρώτη θέση;

Αντωνακάκη: «Στους γονείς μου στα αδέρφια μου που με έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Στον κόουτς μας (Τιε Σαντάνα) και στον προηγούμενο κόουτς μας (Νίκος Προύφας). Και στις συμπαίκτριές μας που κάνουμε μαζί προπόνηση».

Περδικάκη:«Και εγώ το ίδιο, στην οικογένειά μου, τον προπονητή μας και σε όλους όσους μας στηρίζουν».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]