καλλιτεχνικη κολυμβηση

Αισιόδοξη για το μέλλον η Γκούτσεβα: «Αυτά τα παιδιά έχουν φλόγα και ψυχή»

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμεινε η ομοποσνδιακή προπονήτρια, Αναστασία Γκούτσεβα, από την ομάδα της και την εμφάνιση αυτής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης στο ΟΑΚΑ.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με την Εθνική ομάδα να κατακτά τέσσερα μετάλλια και να δείχνει πως το μέλλον της καλλιτεχνικής κολύμβησης βρίσκεται σε καλά χέρια.

Μετά το πέρας της διοργάνωσης, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και το γραφείο τύπου, δηλώνοντας πως η ομάδα που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα έχει φλόγα και πιστεύει πως θα φτάσει πολύ μακριά: «Αυτή η ομάδα, που είναι πάντα η αγαπημένη μας και πολύ σημαντική, διότι αποτελεί το φυτώριό μας, δούλεψε σκληρά και παρά το λίγο χρόνο που είχαμε για προετοιμασία, πέτυχε σπουδαία πράγματα. Και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περήφανοι που έκαναν το καλύτερο και έφεραν αυτές τις διακρίσεις. Αυτά τα παιδιά έχουν φλόγα και ψυχή και θα πάνε πολύ μακριά. Πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό αυτής της κατηγορίας έχουμε τόσο μεγάλες και πολλές διακρίσεις. Ασημένια μετάλλια σε Σόλο και Ντουέτο και χάλκινα σε Ομαδικό και Μεικτό Ντουέτο. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας. Το άθλημά μας έχει πολλές μεγάλες διοργανώσεις φέτος και περιμένουμε νέες μεγάλες επιτυχίες».

Παράλληλα, η Ελληνίδα technical controller, Έλενα Στραβάκου, η οποία είχε βοηθήσει στη διάρκεια της προετοιμασίας σε θέματα που αφορούν τους νέους κανονισμούς δήλωσε τα εξής: «Αυτά τα παιδιά έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις, άφησαν το στίγμα τους, ήταν πολύ ανταγωνιστικά και εγγυώνται για το μέλλον του αθλήματος. Θεωρώ ότι αυτό που μας διακρίνει είναι η ομαδικότητα με σκοπό να φτάσει η Ελλάδα ψηλά. Όλοι δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και θα έρθουν ακόμα περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον. Επίσης θέλω να τονίσω ότι η διοργανωτικά ήταν όλα άψογα για άλλη μια φορά».

Αναλυτικά, η Ισμήνη Καραβασίλη κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο, οι Ισμήνη Καραβασίλη και Ηλέκτρα Ράπτη πήραν ασημένιο στο ελεύθερο ντουέτο, οι Στυλιανός Κουκουσέλης και Δανάη Τσαπραλή στο μεικτό ντουέτο στο χάλκινο μετάλλιο και οι Μαρίζα Αμεραλή, Φαίδρα Χρυσού, Αναστασία Καραγιάννη, Ισμήνη Μαρία Καραβασίλη, Μυρτώ Μαγκαναράκη, Ηλέκτρα Ράπτη, Δανάη Τσαπραλή και Μυρτώ Γεωργία Ζαγγανά πήραν το χάλκινο στο ελεύθερο ομαδικό.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]