Άρσεναλ γυναίκες Emirates

Ποδόσφαιρο γυναικών: Το Emirates γίνεται κι επίσημα η έδρα της γυναικείας ομάδα της Άρσεναλ το 2024/25!

Μαριλένα Καλόπλαστου

Το Emirates θα γίνει και επίσημα η έδρα των γυναικών της Άρσεναλ από τη σεζόν 24/25.

Πάντα πρωτοπόρα στο ποδόσφαιρο γυναικών η Άρσεναλ, αποφάσισε να κάνει το Emirates «σπίτι» και της γυναικείας της ομάδας.

Οι Gunners θα παίξουν οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος μαζί με τρεις αγώνες του Women's Champions League στο γήπεδο του βόρειου Λονδίνου, εάν προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση πρόκρισης στα τελευταία στάδια του Champions League θα σήμαινε ότι όλα τα εντός έδρας παιχνίδια στους γύρους νοκ-άουτ θα παίζονται επίσης στο Emirates.

Τα νέα έρχονται αφότου ο μέσος αριθμός συμμετοχών για τους αγώνες της γυναικείας ομάδας συγκέντρωσε κατά μέσο όρο 52.000+ άτομα αυτή τη σεζόν - που περιελάμβανε δύο solda out και τρία ρεκόρ συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Οι υπόλοιποι αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων παιχνιδιών κυπέλλου γυναικών - το Κύπελλο Αγγλίας και το Ηπειρωτικό Κύπελλο - θα διεξαχθούν στο Meadow Park, καθώς ο σύλλογος θα κάνει τη μετάβαση στα Emirates σε βάση πλήρους απασχόλησης.

Η Άρσεναλ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προόδου του γυναικείου ποδοσφαίρου εδώ και δεκαετίες και η τελευταία της κίνηση εδραιώνει την κατάστασή της ως πρωτοπόρους στο παιχνίδι.

Καθώς η ζήτηση για το γυναικείο ποδόσφαιρο συνεχίζει να φτάνει σε ακόμα υψηλότερα ύψη, η Άρσεναλ συνεχίζει να διαδραματίζει ζωτικό ρόλο διασφαλίζοντας ότι παρέχει πλατφόρμες και ευκαιρίες στις παίκτριές της που τις αναδεικνύουν ως τις ελίτ αθλήτριες που είναι. Ελπίζουμε ότι περισσότεροι σύλλογοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους στο εγγύς μέλλον.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]