Οι γυναίκες του Αστέρα με τον κόσμο της ομάδας

Αστέρας Τρίπολης: Η ομάδα Γυναικών που σαρώνει με το «καλημέρα»

Οι Γυναίκες του Αστέρα Τρίπολης μέσα σε λίγους μήνες από την ίδρυσή τους έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν μια... ξέφρενη πορεία που τις φέρνει σε τροχιά ανόδου στην Α' Εθνική. Και το G-Women αναδεικνύει μια προσπάθεια που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη.

Των Παναγιώτη Δαλαταριώφ, Βασίλη Μπαλατσού

Στις 12/9 έγινε γνωστό ότι ο Αστέρας Τρίπολης ιδρύει και τμήμα Γυναικών. Στις 4/9, παρουσιάστηκε η ομάδα και στις 20/11 στο πρώτο ματς της ομάδας με τον Ατρόμητο Ζαρουχλέικων το σκορ ήταν 0-6 για τα κιτρινομπλέ κορίτσια. Μια... εκκωφαντική πρεμιέρα που λίγους μήνες αργότερες σε κάνει να καταλαβαίνεις ότι αυτό ήταν απλά το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν.

Από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο αυτά τα κορίτσια έχουν καταφέρει να βρεθούν στην κορυφή του ομίλου τους έχοντας σε 12 αγώνες 10 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα, έχοντας συγκεντρώσει 31 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή είναι στο +4 από τον δεύτερο Φείδων Άργους και κυνηγούν την άνοδό τους στην Α' Εθνική με το... καλημέρα.

Μάλιστα, ο κόσμος της ομάδας έχει αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια και στηρίζει την ομάδα μέχρι και στα εκτός έδρας ματς.

Μετά και τη νίκη με 3-2 επί του Ίκαρου Πετρωτού, οι γυναίκες του Αστέρα διεύρυναν το αήττητο σερί τους. Χαρακτηριστικά, ήταν 18 Δεκεμβρίου, όταν οι κιτρινομπλέ ηττήθηκαν από τον Φείδωνα Άργους. Εκτοτε, τρέχουν ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίς ήττα!

Αναλυτικά το πρόγραμμά τους:

  • Αστέρας Τρίπολης - Ικαρος Πετρωτού 3-1
  • Αστέρας Τρίπολης - Εθνικός Καλαμάτας 8-0
  • Γιάννενα - Αστέρας Τρίπολης 0-2
  • Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος Ζαρουχλέικων 7-0
  • Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ Μεσολογγίου 2-0
  • Αμαζόνες Κορινθίας - Αστέρας Τρίπολης 0-7
  • Αστέρας Τρίπολης - Φείδων Άργους 2-1
  • Ικαρος Πετρωτού - Αστέρας Τρίπολης 2-3

Ο Αστέρας Τρίπολης με το διπλό στον Ίκαρο Πετρωτού

Τα στατιστικά των κοριτσιών του Αστέρα «μιλούν» από μόνα τους. Έχουν την καλύτερη επίθεση του ομίλου τους με 49 γκολ και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχτεί μόλις πέντε γκολ σε 12 αγωνιστικές. Η επίθεση τους είναι η τέταρτη καλύτερη συνολικά στη Β΄ Εθνική πίσω από ΑΕΚ (87), Παναθηναϊκό (76) και Νέες Ατρομήτου 2018 (66).

Οι κιτρινομπλε έχουν και πλουραλισμό στο παιχνίδι τους, καθώς 13 κοπέλες έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Πρώτη σκόρερ και μοναδική διψήφια η Γεωργία Μαρίνη.

Η λίστα των σκόρερ του Αστέρα:

  • Μαρίνη 13
  • Χριστοφορίδη 9
  • Φιλανδριανού 6 (αποχώρησε και συνεχίζει στην ΑΕΚ Μεσολογγίου)
  • Καραγιάννη 5
  • Μητροπούλου 3
  • Γεωργακοπούλου 3
  • Ντούρκοβιτς 3
  • Καντζιώρα 2
  • Μάλλιαρη
  • Παπαγεωργίου
  • Μελισσού
  • Τζισλέν
  • Παντελάκη

image

«Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αυτά τα κορίτσια μάς έχουν δώσει τόσες πολλές χαρές»

Ο αντιπρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρης Μποροβήλος, μέσω του G-Women στέλνει το δικό του μήνυμα, μιλώντας για την ομάδα Γυναικών λέγοντας:

«Ο Αστέρας, στο πλαίσια της ανάπτυξης του αθλήματος του ποδοσφαίρου που υπηρετεί στην Αρκαδία εδώ και είκοσι χρόνια υπό την καθοδήγηση των κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη, δημιούργησε την ομάδα του τμήματος Γυναικών τη φετινή περίοδο.

Όπως ξέρετε συμμετέχουμε στη Β' Εθνικη κατηγορία και αυτήν τη στιγμή είμαστε στην 1η θέση με μεγάλες πιθανότητες να πετύχουμε την άνοδο στη πρώτη κατηγορία.

Αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο Αστέρας έχει μέθοδο, συγκεκριμένο πλάνο και υπηρετεί το όραμα των ιδιοκτητών της ομάδας, στο πλαίσιο της εξέλιξης και της προόδου. Αυτό το έχουμε αποδείξει εξάλλου και με την Ακαδημία μας τόσα χρόνια αλλά και με την ανδρική ομάδα.

Ο Δημήτρης Μποροβήλος

Τώρα, όσον αφορά στο γυναικείο ποδόσφαιρο ξέρετε ότι παγκοσμίως, χρόνο με το χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και σε λίγα χρόνια πιστεύω θα πλησιάσει το ανδρικό με την υποστήριξη βέβαια και των διεθνών ομοσπονδιών FIFA-UEFA. Ο Αστέρας πιστός στις Αρχές του θα είναι εκεί με μια αξιόλογη ομάδα για να αφήσει και εκεί το στίγμα του.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα κορίτσια αλλά και όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα Γυναικών, η οποία μας έχει δώσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσες πολλές χαρές και είμαι βέβαιος ότι θα μας φέρει ακόμα περισσότερες στο μέλλον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Θέλω να πω κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο κόσμο που αγκάλιασε την ομάδα και την στηρίζει σε όλους τους αγώνες που δίνει είτε εντός είτε εκτός έδρας».

image

Ο πρωταθλητισμός και η στήριξη του κόσμου

Εκτός από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Γρηγόρη Παναγιώταρου έχει καταφέρει ακόμα έναν αξιοσημείωτο στόχο. Να δεθεί με το φίλαθλο κοινό της Τρίπολη με το «καλημέρα». Μέσα σε... χρόνο ρεκόρ ο κόσμος της πόλης έχει αγκαλιάσει το νέο τμήμα του συλλόγου, δίνει παρών στο γήπεδο και έχει γίνει μια γροθιά με τα κορίτσια της ομάδας.

Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία στο ντέρμπι με τον Φείδωνα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και το κοινό τους... πάρτι στους πανηγυρισμούς μετά τη μεγάλη νίκη με 2-1. Στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή φίλοι των κιτρινομπλέ ακολούθησαν την ομάδα τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ίκαρο Πετρωτού στην Αχαΐα και «έσπρωξαν» τις παίκτριες του Αστέρα στο να κάνουν ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και να νικήσουν με 2-3 από 2-0.

Φυσικά στην γρήγορη ανταπόκριση του κόσμου βοήθησαν και τα αποτελέσματα. Ο Αστέρας είναι η μόνη ομάδα του 2ου Ομίλου της Β' Εθνικής με μόνο μία ήττα. Σε πιο μεγάλη «εικόνα» από τις 34 ομάδες της κατηγορίας μόνο τα κορίτσια της Αρκαδίας και ο Παναθηναϊκός έχουν ηττηθεί μόνο μια φορά, ενώ υπάρχουν μόνο τρεις αήττητες ομάδες (ΑΕΚ, Νέες Ατρομήτου 2018, Σειρήνες Γρεβενών). Ο απολογισμός του Αστέρα δυο στροφές πριν το φινάλε είναι: 12 ματς, 10 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα.

Με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος την απευθείας άνοδο παίρνει η ομάδα που τερματίζει πρώτη στον όμιλο της με τουλάχιστον έξι βαθμούς διαφορά. Σε περίπτωση μικρότερης βαθμολογικής απόστασης οι δυο πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες μπαράζ, με το πρώτο παιχνίδι να είναι στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε δεύτερη.

Ο κόσμος του Αστέρα στο εκτός έδρας ματς με τον Ίκαρο Πετρωτού

Συνεπώς για να γλιτώσει τη διαδικασία των μπαράζ οι κιτρινομπλέ θέλουν μετά το πέρας των δυο τελευταίων αγωνιστικών να είναι στο +6 από τη δεύτερη θέση. Παίζουν στην έδρα του ουραγού Εθνικού Καλαμάτας που έχει 12/12 ήττες και τελευταία αγωνιστική στην Τρίπολη με τα Γιάννενα που δεν κυνηγούν κάτι βαθμολογικά. Οι δυο έμπειρες ομάδες του ομίλου, Φείδωνας και ΑΕΚ Μεσολογγίου διεκδικούν τη δεύτερη θέση (27-26) και μάλιστα παίζουν τελευταία αγωνιστική στην έδρα της δεύτερης.

Εκτός του πρωταθλητισμού σημαντικός παράγοντας στον «κεραυνοβόλο έρωτα» του κόσμου με το τμήμα Γυναικών είναι πως η ομάδα έχει και πλούσιο αρκαδικό στοιχείο. Συγκεκριμένα εννέα από τις κοπέλες του ρόστερ έχουν καταγωγή από τα μέρη του Αστέρα, γνωρίζουν τον τόπο και ο κόσμος της ξέρει.

Ο λόγος για τις:

  • Γεωργακοπούλου Μαρίνα
  • Καντζιώρα Γωγώ
  • Λαμπράκη Δήμητρα
  • Μητροπούλου Μαρίνα
  • Παπαγεωργίου Ελένη
  • Τζεβελέκου Νατάσα
  • Τυροβόλα Άννα
  • Πετρούλη Άννα
  • Κωτσιορίμπα Ελένη
image

«Να ακολουθήσουμε τα βήματα της ομάδας των ανδρών του Αστέρα»

Η διοίκηση του Αστέρα έδωσε τα... κλειδιά στον Γρηγόρη Παναγιώταρο για να δημιουργήσει την πρώτη ομάδα Γυναικών του συλλόγου. Είναι στον σύλλογο τα τελευταία επτά χρόνια, ξεκίνησε από την ακαδημία της ομάδας όταν ανέλαβε την Κ15 και εν συνεχεία μπήκε στο επιτελείο του Μίλαν Ράσταβατς από την επανέναρξη μετά τον κορονοϊό μέχρι τον περασμένο Μάιο που ο Σέρβος αποχώρησε από την Τρίπολη με προορισμό την Βοϊβοντίνα. Ο κόουτς των κιτρινομπλέ κοριτσιών είναι στην πρώτη του χρονιά ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο Γυναικών, ενώ προσφέρει ακόμα στα τμήματα υποδομών ως γυμναστής της Κ17.

Ο τεχνικός του τμήματος Γυναικών του Αστέρα μίλησε στο G-Women για το πρότζεκτ της διοίκησης, τον στόχο της άμεσης ανόδου και το όνειρο να ακολουθήσουν τα κορίτσια του τον δρόμο της ανδρικής ομάδας στην Α' Κατηγορία.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα ψυχολογίας και το γυναικείο ακόμα περισσότερο. Οι διαφορές στο ποδόσφαιρο ανδρών και γυναικών είναι τεράστιες! Το άθλημα είναι το ίδιο αλλά για εμάς τους προπονητές είναι διαφορετικό στο πως θα καθοδηγήσουμε τους παίκτες ή τις παίκτριες.

Στις γυναίκες πρέπει να εξηγήσεις διάφορα πράγματα πιο αναλυτικά. Μία γυναίκα δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι απλά επειδή της το είπες αλλά πρέπει να της το αποδείξεις πως είναι το σωστό. Το θέμα φυσικά είναι πως όταν πειστεί πως είναι σωστό θα ακολουθήσει την οδηγία στο 400%. Η συζήτηση και η επικοινωνία με τις αθλήτριες είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Σε αθλητικό κομμάτι μια ομάδα πρέπει να έχει αρκετές ισάξιες παίκτριες στο ρόστερ της. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να ανταποκρίνεται σε κάθε παιχνίδι και να παίζουν οι ίδιες κοπέλες.

Η ομάδα Γυναικών του Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει κάνει έναν σχεδιασμό ομάδας πρώτης κατηγορίας. Έχουμε κάνει φιλικά με ομάδες Α' Εθνικής και είχαν ρυθμό... ντέρμπι.

Από την αρχή μπήκαν οι βάσεις και οι στόχοι της διοίκησης. Το θέμα ήταν πως δεν είχαμε τον χρόνο υπέρ μας. Τα κορίτσια που πήραμε το καλοκαίρι μας βοήθησαν πάρα πολύ για να φτιάξουμε έναν ισχυρό κορμό και στην συνέχεια η διοίκηση έφερε τέσσερις - πέντε εξαιρετικές παίκτριες που ανέβασαν ακόμα περισσότερο το επίπεδο.

Για το μέλλον μπορεί να το απαντήσει μόνο η διοίκηση. Το πλάνο μας προς το παρόν είναι να πάμε φέτος στην Α' Εθνική και να φτιάξουμε ένα γκρουπ δεν θα... συμπληρώνει τις 14 ομάδες αλλά θα κάνει ότι και η ομάδα των ανδρών από όταν ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία. Θα πρωταγωνιστεί.

Ο κόσμος κατάλαβε την υπερπροσπάθεια που κάνουν τα κορίτσια σε κάθε ματς. Φυσικά και οι νίκες βοηθούν. Το γυναικείο ποδόσφαιρο προσέλκυσε περισσότερο κόσμο ως μια νέα κίνηση στον νομό. Τα κορίτσια λατρεύουν να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους σε κάθε παιχνίδι. Τους δίνει κίνητρο

Να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσω καθώς τώρα ασχολούμαι πρώτη φορά. Για την ακρίβεια μαθαίνω μέσα από τα έμπειρα κορίτσια που έχουμε στην ομάδα, ανθρώπους που ήταν και στον Άρη Τρίπολης όπως τον κύριο Τζόρβα και φυσικά τον κύριο Μποροβήλο.

Γίνονται βήματα προς τα εμπρός στο ποδόσφαιρο Γυναικών. Με την παρουσία μεγάλων ονομάτων όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητο θα αναβαθμιστεί την Α Εθνική. Το επίπεδο είναι ήδη πολύ καλό, όμως πρέπει να φέρουμε κορίτσια από μικρές ηλικίας στο άθλημα, να το μάθουν και να το αγαπούν».

@Photo credits: asterastripolis.gr

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]