Πού θα δείτε από κοντά το Boeing της Ολυμπιακής από το 1960

Newsroom
Πού θα δείτε από κοντά το Boeing της Ολυμπιακής από το 1960
Ένα μνημείο της ελληνικής αεροπλοΐας και σύμβολο της αεροπορικής ιστορίας της χώρας μας εκτίθεται στο Ελληνικό.

Στα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής του ιστορικού αεροσκάφους Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», που πραγματοποιήθηκαν στο Ελληνικό, παραβρέθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Το αεροσκάφος, που αποτελεί σύμβολο της αεροπορικής ιστορίας της Ελλάδας, αναμένεται να αναδειχθεί ως τουριστικό αξιοθέατο και σημαντικό τοπόσημο για την περιοχή.

Χρήστος Σταϊκούρας

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το αεροσκάφος δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας. Υπογράμμισε την σημασία του για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, καθώς και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Το Boeing B727/284, γνωστό και ως MOUNT OLYMPUS, ήταν ένα από τα έξι αεροσκάφη που αγοράστηκαν από τον Αριστοτέλη Ωνάση στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Το αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και πλέον βρίσκεται στο Ελληνικό, συμβολίζοντας την αεροπορική κληρονομιά της χώρας μας και την ιστορία του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε μέσω της συνεργασίας της εταιρείας ZELA AVIATION και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Στόχος είναι η διατήρηση και προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και της τοπικής οικονομίας.

Αεροπλάνο

Ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το επιβλητικό αεροσκάφος θα προσελκύσει επισκέπτες και θα αναδειχθεί σε σημαντικό τοπόσημο για την περιοχή. Το Boeing της Ολυμπιακής, με την πλούσια ιστορία του, στέκει πλέον ως ζωντανό μνημείο στο Ελληνικό, προσκαλώντας επισκέπτες να ανακαλύψουν από κοντά την αεροπορική κληρονομιά της Ελλάδας.

Φωτογραφίες: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!