BYD: Έτοιμη η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα, με δύο ηλεκτρικά μοντέλα (τιμές)

BYD: Έτοιμη η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα, με δύο ηλεκτρικά μοντέλα (τιμές)
Επισκεφθήκαμε την πρώτη έκθεση της BYD στην Ελλάδα και γνωρίσαμε τα δύο πρώτα μοντέλα που εισάγονται στη χώρα μας.

Με τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μαρούσι και εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, η BYD αρχίζει επίσημα την πορεία της στην ελληνική αγορά. Το ρόλο του Επίσημου Διανομέα των επιβατικών οχημάτων της μάρκας από την Κίνα στη χώρα μας έχει αναλάβει ο Όμιλος Σφακιανάκη. Η συνεργασία έχει ως στόχο να παρέχει στους πελάτες πρόσβαση στα μοντέλα της BYD μέσω ενός δικτύου φυσικών σημείων πώλησης και aftersales, καθώς και διαδικτυακά.

BYD

Η πρώτη έκθεση επιβατικών BYD είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό, στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με την Αμαρυσίας Αρτέμιδος, λίγο πριν το «δαχτυλίδι». Εκεί βρίσκονται τα δύο πρώτα μοντέλα που είναι διαθέσιμα προς πώληση στην Ελλάδα, ATTO 3 και το SEAL.

ΑΤΤΟ 3

Το Atto3 είναι ένα compact SUV μήκους 4,45 μέτρων και μεταξονίου 2,72 μέτρων. Το εσωτερικό είναι ευρύχωρο και ψηφιακό, προσφέροντας κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβάτες και αποσκευές με όγκο έως 440 λίτρα. Το Atto 3 εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και μπαταρία χωρητικότητας 60,48 kWh. Η BYD ανακοινώνει αυτονομία 420 χλμ. σε μεικτό κύκλο και 565 χλμ. για χρήση στην πόλη. Μέσω ταχυφορτιστή, η διαδικασία 30-80% διαρκεί 29 λεπτά. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 7,3 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

Οι τιμές του αρχίζουν από τα 37.990 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι με την έκπτωση των 8.000 ευρώ από την κρατική επιδότηση, υποχωρούν κάτω από τις 30.000 ευρώ.

BYD Atto3

SEAL

Το Seal είναι ένα μεγάλο τετράθυρο sedan μήκους 4,8 μέτρων. Φέρει μπαταρία χωρητικότητας 82,5 kWh που προσφέρει αυτονομία 570 χλμ. και φορτίζει σε ταχυφορτιστή 150 kW. Το αυτοκίνητο διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την πισωκίνητη Design και την τετρακίνητη Excellence AWD.

BYD Seal

Η ισχύς στην πρώτη περίπτωση είναι 313 ίπποι και στη δεύτερη 530 ίπποι. Ο αντίστοιχος χρόνος για τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα είναι 5,9 και 3,8 δευτερόλεπτα. Η τιμή της τετρακίνητης έκδοσης του SEAL που εκτίθεται στην αντιπροσωπεία είναι 48.990 ευρώ (χωρίς την επιδότηση) και της πισωκίνητης 45.990 ευρώ.

Εκτός των δύο αυτών μοντέλων, η BYD θα φέρει στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες τα Dolphin, Tank, Han και Seal U.

BYD

Photo Credits: Gazzetta

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!