Toyota Hilux Rally τα βάζει με δίχρονη Sherco (vid)

Κώστας Παστρίμας
Toyota Hilux Rally τα βάζει με δίχρονη Sherco (vid)
Μια απίθανη κόντρα μεταξύ δύο σκληροτράχηλων οχημάτων με φόντο μια από τις πιο απαιτητικές αναβάσεις στον πλανήτη.

Η χωμάτινη ανάβαση Sani Pass στη Νότια Αφρική είναι από τις πιο απαιτητικές στον κόσμο. Η διαδρομή είναι χωμάτινη και βρίσκεται στην περιοχή Λέσοθο, έχει μήκος 4 χιλιόμετρα με 21 στροφές, ενώ η υψομετρική διαφορά είναι στα 2.865 μέτρα. Το οδόστρωμα είναι πολύ σκληρό γεμάτο πέτρες και νεροφαγώματα κάτι που κάνει τη ζωή των οχημάτων και των οδηγών πολύ δύσκολη.

trtr

Οι άνθρωποι της Red Bull σκέφτηκαν ότι η διαδρομή θα ήταν ιδανική για μια κόντρα μεταξύ μοτοσικλέτα και αυτοκινήτου. Κάπως έτσι λοιπόν ήραν αντιμέτωπα δύο από τα πιο ισχυρά χωμάτινα οχήματα στον κόσμο των αγώνων. Από τη μία πλευρά βρέθηκε το Toyota Hilux Rally Raid το οποίο αγωνίζεται στο περίφημο Rally Dakar. Πίσω από το τιμόνι του θηρίου των 360 ίππων βρίσκεται ένας θρύλος του Dakar, ο Ζινιέλ Ντε Βιλιέ.

τεεε

Από την άλλη έχουμε μια εργοστασιακή αγωνιστική μοτοσικλέτα της Sherco. Η δίχρονη 300SE είναι μια αποδεδειγμένα ικανή για νίκες μοτοσικλέτα στο Hard Enduro και το Motocross με ισχυρό κινητήρα και κυρίως πάρα πολύ ελαφρύ πλαίσιο. Στο τιμόνι της Sherco 300SE βρίσκεται ο Γουέιντ Γιάνγκ, ένας πολυνίκης αναβάτης από την Νότια Αφρική με επτά νίκες στο περίφημο Roof of Africa.

toyota

Η διαδρομή είναι στενή και πολύ ανηφορική με αποτέλεσμα το Toyota να ζορίζεται να περάσει τη δύναμη στο έδαφος. Από την άλλη η πανάλαφρη MX έχει πιο εύκολο έργο και μάλιστα καταφέρνει να γράψει έναν εξαιρετικό χρόνο στη διαδρομή της ανάβασης. Θα επικρατήσει τελικά η μοτοσικλέτα του αγωνιστικού Hilux; Δείτε το βίντεο και απολαύστε θέαμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!