Επετειακές Kawasaki Ninja για λίγους

Κώστας Παστρίμας
Επετειακές Kawasaki Ninja για λίγους
Η Kawasaki γιορτάζει τα 40 χρόνια της Ninja με ειδικά χρώματα σε δύο ακόμα μοντέλα

Η Kawasaki γιορτάζει το 2024 τα 40 χρόνια της επικής σειράς μοτοσικλετών της Ninja. Πριν από μερικούς μήνες η ιαπωνική φίρμα είχε ανακοινώσει ότι θα ετοιμάσει ειδικές εκδόσεις των ZX-10R, ΖΧ-6R και ZX-4RR για την επόμενη χρονιά βαμμένες στο κλασικό πράσινο, λευκό και μπλε χρώμα της αγωνιστικής μοτοσικλέτας του πρωταθλήματος αντοχής της δεκαετίας του 1990.

Εκτός όμως από τα τρία supersport μοντέλα η Kawasaki επέκτεινε τις επετειακές εκδόσεις σε δύο ακόμα μοντέλα. Πρόκειται για το Ninja 1000SX και το Ninja 650 τα οποία δεν θα είναι βαμμένα στο κλασικό πράσινο, λευκό, μπλε των ZX-R. Το χρώμα που έχει επιλέξει η Kawasaki για τα δύο σπορ μοντέλα της είναι το μαύρο κόκκινο, εμπνευσμένο από την Ninja 900 του 1985, τη μοτοσικλέτα που γνωρίσαμε ως GPZ 1000.

Kawasaki

Εκτός από τον χρωματισμό οι δύο μοτοσικλέτες θα φέρουν το επετειακό λογότυπο 40th Anniversary στο ρεζερβουάρ, το κλασικό λογότυπο «Ninja» της δεκαετίας του 1980, αλλά και το λογότυπο «Liquid-Cooled» το οποίο έγινε διάσημο στα μοντέλα της Kawasaki. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι το ασημί σιρίτι γύρω από την ζάντα.

Kawasaki

Όλες οι επετειακές Ninja θα είναι διαθέσιμες το 2024, ενώ σε περιορισμένο αριθμό (μόλις 40) θα υπάρξει και μια ZX-10RR σε επετειακά χρώματα.

Kawasaki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!