Έκρηξη αδρεναλίνης από το KTM 990 Duke (vid)

Κώστας Παστρίμας
Έκρηξη αδρεναλίνης από το KTM 990 Duke (vid)
Η KTM επιστρέφει στις ρίζες της με το εκρηκτικό νέο 990 Duke.

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στην αγορά η φοβερή και τρομερή Duke της KTM. Το συγκεκριμένο μοντέλο αγαπήθηκε κυρίως από τους φανατικούς της διασκεδαστικής οδήγησης και έγινε σύμβολο της... ταρζανιάς.

Για να γιορτάσει η KTM αυτό το ορόσημο αποφάσισε να επαναφέρει την 990 Duke ανεβάζοντας ξανά το επίπεδο της διασκέδασης. Το καινούριο naked είναι ολοκληρωτικά επανασχεδιασμένο με την εμπρός μάσκα να ξεχωρίζει από χιλιόμετρα. Αποτελείται από δύο προβολείς και ένα περίεργο DRL που αγκαλιάζει τους προβολείς.

KTM

Η υπόλοιπη μοτοσικλέτα είναι πιο... φυσιολογική ακολουθώντας τα πρότυπα της υπόλοιπης οικογένειας Duke. Ο κινητήρας είναι το σημαντικότερο στοιχείο του νέου Duke. Πρόκειται για τον δικύλινδρο σε σειρά LC8 ο οποίος είναι ανεβασμένος στα 947 κ.εκ. και αποδίδει 123 ίππους και 103 Nm ροπής. Αν λάβουμε υπόψη ότι η μοτοσικλέτα ζυγίζει μόλις 179 κιλά τότε έχουμε να κάνουμε με ένα γνήσιο Duke με αιχμηρή οδηγική συμπεριφορά.

KTM

Οι αναρτήσεις είναι της WP Apex οι οποίες συνεργάζονται με ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα. Τα φρένα είναι της ByBre με ρυθμιζόμενο ABS Στροφής, ενώ εκτός από τα πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα η KTM έχει τοποθετήσει και επιλογή TRACK στα προγράμματα οδήγησης.

KTM

Η νέα 990 Duke ήρθε να μας θυμίσει τι σημαίνει διασκέδαση 30 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του. Το 2024 το μοντέλο αναμένεται στα καταστήματα.

Δείτε το νέο 990 Duke.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!