F1: Πού και πότε θα δούμε Formula 1 από το Μεξικό

Πάνος Σεϊτανίδης
F1: Πού και πότε θα δούμε Formula 1 από το Μεξικό
Από το Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής η δράση μεταφέρεται στην πίστα της Πόλης Του Μεξικού.

Συνέχεια δίχως ανάσα στον μαγικό κόσμο της Formula 1, με τον δέκατο-ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος να διεξάγεται στη Μεξικό και το Autodromo Hermanos Rodrigues.

Σε ένα τριήμερο καταιγιστικής δράσης, που θα προβληθεί όπως πάντα, από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+, με LIVE μεταδόσεις και ενημερωτικές εκπομπές.

Το νέο πεδίο μάχης

Είναι ο δεύτερος από μια τριπλέτα συνεχόμενων αγώνων, που ολοκληρώνεται στη Βραζιλία (5/11). Η μεξικανική πίστα φιλοξένησε Grand Prix για πρώτη φορά το 1963 με νικητή τον Τζιμ Κλαρκ.

Ο Μαξ Φερστάπεν πέρυσι στο Μεξικό

Μετά από πολυετή απουσία, επέστρεψε στη Formula 1 το 2015, μετά από ενέργειες του τοπικού επιχειρηματία και δισεκατομμυριούχου Κάρλος Σλιμ. Η πίστα ανακαινίστηκε αλλά διατήρησε μέρος του παλιού της χαρακτήρα. Έχει μήκος 4303m και μοναδικά χαρακτηριστικά, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 2.2 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει 17 στροφές και δυο μεγάλες ευθείες με αντίστοιχες ζώνες DRS.

Λόγω της μειωμένης πυκνότητας αέρα (πίεση 0.78bar), μειώνονται αντίστοιχα η αεροδυναμική απόδοση των μονοθεσίων, αλλά και οι αεροδυναμικές αντιστάσεις. Οι κλίσεις στις αεροτομές είναι μέγιστες, όπως στο Μονακό, αλλά η παραγόμενη κάθετη δύναμη ελάχιστη, όπως στη Μόντσα. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της διαδρομής είναι το παλιό στάδιο του μπέιζμπολ Foro Sol, όπου ο παλμός των Μεξικάνων είναι εθιστικός. Ειδικά στην απονομή, που γίνεται εκεί, αν βρίσκεται στο βάθρο και ο τοπικός ήρωας Σέρχιο Πέρεζ, τότε γίνεται χαμός.

Το Formula 1 Show

Στην εκπομπή «Formula 1 Show», που ξεκινά στις 21:00, μια ώρα πριν την απευθείας μετάδοση του αγώνα από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στον Πέρεζ, που θα έχει την τελευταία ίσως ευκαιρία του για νίκη εντός έδρας.

Αποκλειστικές συνεντεύξεις του οδηγού της Haas, Νίκο Χούλκενμπεργκ, καθώς και του Εστεμπάν Οκόν της Alpine ενώ ο Μικ Σουμάχερ μας παρουσιάζει κάθε λεπτομέρεια του κράνους του!

Formula 1 Show στον ΑΝΤ1

Στην παρουσίαση της εκπομπής «Formula 1 Show» τον Τάκη Πουρναράκη και τον Πάνο Σεϊτανίδη θα πλαισιώσουν οι Μαρία Θωμά και Κώστας Λεώνης. Στις μεταδόσεις θα βρίσκονται οι Γιώργος Ανανίδας, Μαρία Ανδρεάδη, Κώστας Λεώνης, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης. Ο Σταμάτης Κατσίμης θα σχολιάζει από τη θέση του οδηγού τις προσπάθειες των συναθλητών του.

Οι μεταδόσεις και οι εκπομπές για το GP Μεξικού

Παρασκευή 27/10
FP1, 21:30 ANT1+

Σάββατο 28/10
FP2 01:00 ANT1+
FP3 20:30 ANT1+
Qualifying 23:55 ANT1+

Κυριακή 29/10
Formula 1 Show, 21:00 ANT1, ANT1+
Race, 22:00 ANT1, ANT1+
Formula 1 Show, Με τη λήξη του αγώνα, ΑΝΤ1+

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool/Getty Images

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!