«Διαστημικά» πρωτότυπα από τη Yamaha

Κώστας Παστρίμας
«Διαστημικά» πρωτότυπα από τη Yamaha
Η Yamaha ετοιμάζεται να κλέψει την παράσταση στο Japan Mobility Show με τρελά φουτουριστικά οχήματα.

Το Japan Mobility Show - πρώην Tokyo Motor Show - έχει να κάνει κυρίως με πρωτοποριακές ιδέες, φουτουριστικά σχέδια και τεχνολογικές λύσεις που θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Φέτος, οι περισσότεροι κατασκευαστές από την Ασία και κυρίως από την Ιαπωνία, έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ηλεκτροκίνηση και το υδρογόνο προτείνοντας εκπληκτικά σχέδια και βιώσιμες λύσεις για το παρόν και το μέλλον.

Τα πρωτότυπα μοντέλα που ξεχωρίζουν φέτος μας έρχονται από τη Yamaha. Ανάμεσά τους είναι η μοναδική σπορ μοτοσικλέτα Motoroid2 και το τρίτροχο αυτοκίνητο Tricera. Το Motoroaid 2 είναι ένα ηλεκτρικό δίκυκλο του οποίου το βασικό χαρακτηριστικό είναι το σύστημα αυτοισορροπίας (Active Mass Center Control System). Στην τελευταία του γενιά το μοντέλο χρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνολογία AI, ενώ η σχεδιαστική του δομή ονομάζεται Leaf και προσομοιώνει τις κανονικές κινήσεις μιας μοτοσικλέτας.

Yamaha

Το Tricera από την άλλη είναι ένα τρίτροχο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες. Είναι αυστηρώς διθέσιο και σχεδιαστικά μοιάζει με τα τρίτροχα roadsters της Polaris, έχοντας μεγαλύτερες διαστάσεις και πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό. Τεχνικά στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, παρά μόνο το γεγονός ότι και ο πίσω τροχός μπορεί να στρίψει διευκολύνοντας την κίνηση του οχήματος.

Yamaha

Ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα που θα δώσουν το παρόν στο Τόκιο θα δούμε νέα ηλεκτρικά ποδήλατα, μια τρίκυκλη ηλεκτρική μοτοσικλέτα περιπέτειας, ένα δίκυκλο με κίνηση και στους δύο τροχούς και ένα ηλεκτρικό trail. Σίγουρα ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει το buggy YXZ1000R το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα υδρογόνου. Η Yamaha αναφέρει μάλιστα ότι το μοντέλο χρησιμοποιεί τον ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα, με τις ίδιες επιδόσεις, αλλά με μηδενικές εκπομπές CO2.

Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!