Προσγειώθηκαν στην Ευρώπη τα πρώτα ηλεκτρικά Kawasaki

Κώστας Παστρίμας
Προσγειώθηκαν στην Ευρώπη τα πρώτα ηλεκτρικά Kawasaki
Οι Kawasaki Ninja e-1 και Z e-1 είναι πλέον πραγματικότητα και μάλιστα οδεύουν στις αγορές της Ευρώπης.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Kawasaki δουλεύει εντατικά πάνω σε δύο ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, αλλά και σε ένα υβριδικό μοντέλο. Πλέον η ιαπωνική μάρκα είναι σε θέση να βγάλει από την γραμμή παραγωγής τα πρώτα της ηλεκτρικά μοντέλα και μάλιστα να τα μεταφέρει και στις αγορές της Ευρώπης.

Τα δύο πρώτα μοντέλα είναι το Ninja e-1 και το Z e-1 τα οποία διαφοροποιούνται μόνο στην εργονομία, τη θέση οδήγησης και πιθανότατα την τιμή. Την κίνηση στα δύο μοντέλα δίνει ένας ηλεκτροκινητήρας brushless τοποθετημένος στο κέντρο ο οποίος αποδίδει 6,7 ίππους. Ο αναβάτης ωστόσο μπορεί όποτε θελήσει να πατήσει έναν διακόπτη (e-boost) στο τιμόνι άμεσα να έχει ισχύ 12 ίππων για μικρό διάστημα.

Kawasaki

Οι δύο αποσπώμενες μπαταρίες είναι παράλληλα τοποθετημένες με την αυτονομία να μην έχει γίνει γνωστή. Η μετάδοση είναι αυτόματη χωρίς χρήση συμπλέκτη και σχέσεων. Η Kawasaki αναφέρει επίσης ότι η τελική ταχύτητα φτάνει τα 99 Km/h ενώ υπάρχουν δύο επιλογές οδήγησης Road και ECO. Ο εξοπλισμός επίσης περιλαμβάνει TFT οθόνη πληροφοριών με σύστημα συνδεσιμότητας, ABS στα φρένα και LED φώτα.

Kawasaki

Τα νέα μοντέλα της Kawasaki αναμένεται τους επόμενους μήνες να κάνουν την εμφάνισή τους στις αγορές της Ευρώπης.

Kawasaki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!